Foci

Évtizedek óta nem volt ilyen különleges a madridi derbi

Bár a harmadik és a negyedik helyen áll a Real és az Atlético a spanyol labdarúgó-bajnokságban 11 fordulót követően, nincsenek jó formában a madridi csapatok. Ráadásul a listavezető Barcelona mögött már most nyolc pont a hátrányuk, ennyit eddig csak kétszer a Barcának, egyszer pedig a Valenciának sikerült ledolgoznia a bajnoki aranyért a La Ligában.

Bár az Atlético és a Real is győzelemmel hangolt a meccsre, azóta eltelt két hét és a csapatok annyira hullámzóan szerepeltek eddig, hogy nehéz lenne megtippelni, ki nyeri majd az első derbit a Wanda Metropolitánóban, a Matracosok új otthonában. Az Atlético eddig még veretlen a La Ligában (de már van öt döntetlenje is), a címvédő Real pedig hét győzelem mellett kétszer ikszelt, kétszer pedig kikapott.

A világ legjobb csapata ellen játszunk. Kétszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját, egyszer pedig a spanyol bajnokságot. Viszont amióta a klubhoz érkeztem, a derbik mindig nagyon szorosak. Nem hiszem, hogy ez változni fog

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője.

Ami a legnagyobb gondot jelenti mindkét oldalon, az a helyzetek kihasználása. Ráadásul a két klasszis, Antoine Griezmann és Cristiano Ronaldo is egyelőre szenved csak a bajnokságban, a francia két, a portugál pedig csak egy gólt szerzett ebben az idényben.

Az igaz, hogy a számok nem stimmelnek a spanyol bajnokságban, de közben Ronaldo és [Karim] Benzema is lövik a gólokat a Bajnokok Ligájában. A helyzetek ugyanúgy meglesznek, biztos vagyok benne, hogy be fogják őket rúgni

– mondta a higgadt Zinedine Zidane.

Ad egy külön pikantériát a meccsnek az is, hogy az 1929/30-as szezon óta először készül egy testvérpár egymás ellen: Lucas Hernández az Atléti, Theo Hernández a Real játékosa.

A párharc örökmérlegét a Real Madrid uralja, az eddigi 217 találkozóból 109-et nyertek meg 53 döntetlen és 55 vereség mellett. Ami a bajnokságot illeti, ott az elmúlt szezonokban nem volt előny a hazai pálya, a legutóbbi négy derbin két döntetlen mellett egy-egy vendégsiker született.

A szombati program a La Ligában

Getafe-Alavés 13.00
Leganés-FC Barcelona 16.15
Sevilla-Celta Vigo 18.30
Atlético Madrid-Real Madrid 20.45

Fotó: Etsuo Hara/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik