Foci

Ennyit kell kihagyniuk a Costa Rica ellen megsérült válogatottjainknak

Az 1-0-ra megnyert Costa Rica ellni évzárón két játékosunk is elég hamar kidőlt: Pátkai Máté és Vinicius Paulo is még az első 15 perc vége előtt volt kénytelen elhagyni a játékteret.

A Videoton játékosainak állapotáról a klub orvosa, dr. Kovács Tibor adott tájékoztatást a vidi.hu-n. Olvasva a szavait nem olyan súlyos a helyzet, mint azt a meccsen  gondoltuk volna.

A klinikai állapotuk sokkal jobb, mint amit a tv-ben látottak alapján vártunk. Pátkai Máté combizom-húzódást szenvedett, előreláthatólag 1-2 hét, mire ismét teljes értékű munkát végezhet, ha minden jól megy

– mondta Pátkairól a doktor. Vinicius esete viszont súlyosabbnak is tűnt, és egyelőre csak azt tudni, megúszta a nagyobb kihagyást.

Vinícius hiperextenziós térdsérülése egy kontaktsérülés eredménye, és csak egy jó reflex-mozdulatnak, valamint a remek izomállapotának köszönhető, hogy a lehető legjobbat hozta ki az adott szituációból. Az ő sérülése egy nagyon súlyos sérüléssé fajulhatott volna, hiszen a térdizülete gyakorlatilag hátra feszült, ez pedig nem tartozik a fiziológiás élettani mozgáshoz. A következő napok gyógyulási folyamatai határozzák meg, hogy mennyit kell kihagynia

A Videoton 15 forduló után 32 ponttal – holtversenyben a Ferencvárossal – vezeti a magyar bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik