Foci

Buzsáky Ákos szövetségi kapitánynak készül

A Nemzeti Sport készített egy hosszabb anyagot az egykori 20-szoros magyar válogatott-labdarúgóval, jelenleg az M4 Sport szakértőjével, Buzsáky Ákossal.

Buzsáky egy manchesteri edzői kurzuson járt, ahol újabb lépést tehetett afelé, hogy profi edző, később pedig akár szövetségi kapitány is legyen.

Nagy lehetőség volt nekünk, olyan kihívás, amelyet egyszerűen nem lehetett kihagyni. Egyhetes tanfolyamról van szó, amellyel megalapozhatja az ember az önbizalmát, a futballról alkotott képét, meg talán a jövőjét is. Nem titok, szeretnék edző lenni, idővel sikeres szakember

– mondta a lapnak Buzsáky. Tervei már vannak, tudja, hogy időre van szüksége.

Mindig is derűlátó és maximalista voltam, így nem is lehet más célom, mint néhány éven belül az élvonalban, akár Angliában edzősködni, s ki tudja, előbb-utóbb megcélozni a szövetségi kapitányi posztot.

Hozzátette, tanulnia kell még addig, de az éppen ilyen kurzusok – ezt az Angol Labdarúgó Szövetség szervezte a Manchester United régi edzőközpontjában – segíthetnek neki ebben. Mondjuk elég különleges képzés volt, mert csak azok vehettek részt rajta, akik valaha játszottak az angol ligában. Buzsákynak a magyar edzőkről is megvan a véleménye.

Gyakorló edzőként mondom, sajnos kevés korosztályos együttesnél dolgozó kollégáról mondhatom el, hogy látom a stílusát, az elképzeléseit, a filozófiáját a pályán. Pedig ez a magyar futballjövő kulcsa: tanult, felkészült szakembereknek kell foglalkozniuk a gyerekekkel, ugyanúgy, mint Angliában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik