Foci

Utolsó meccse volt a válogatottban, de inkább beáldozta magát – videó

Daniele De Rossi a kispadon kezdte az Olaszország-Svédország világbajnoki pótselejtező visszavágóját, és a kamera többször is mutatta a Roma marcona középpályását, aki láthatóan nehezen viselte, hogy társai nem tudják feltörni a svédek védelmét.

A második félidőben aztán az edzői stáb egyik tagja jelezte De Rossinak, hogy melegítenie kéne, mire ő indulatosan azt kérdezte, mi a francért (nem egészen ezt a szót használta) őt tervezik beállítani. „A döntetlen nem elég, nyernünk kell” – mondta De Rossi, és közben Lorenzo Ingsignére, a Napoli támadó középpályására mutatott.

A meccs után De Rossi azt mondta, nem akart senkit sem megbántani, egyszerűen úgy érezte, hogy a meccs hajrájában Insigne beállása többet segítene a csapaton. Végül egyikük sem állt be, és a 0-0-s végeredmény azt jelenti, hogy Olaszország lemarad a vébéről, De Rossi pedig Gigi Buffonhoz, Andrea Barzaglihoz és Giorgio Chiellinihez hasonlóan bejelentette, hogy nem szerepel többet a válogatottban.

„Több mint egy évtizeden keresztül viseltem ezt a mezt, nagyon fura érzés volt utoljára levenni. Vannak ígéretes fiataljaink, akikre építeni lehet a jövőben, ugyanúgy el kell kezdeni mindent elölről, ahogy azt korábban is tettük a hasonlóan nagy csalódások esetén” – nyilatkozta De Rossi, aki 117 alkalommal szerepelt a squadra azzurrában, amellyel 2006-ban világbajnok, 2012-ben Eb-ezüstérmes volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik