Foci

Korhut csapattársát negyedik próbálkozásra sikerült újraéleszteni az edzésen

Egy focistát rengeteg alkalommal talál el rossz helyen a labda pályafutása során, de szerencsére ebből legtöbbször nincs nagyobb gond. Korhut Mihály klubja, az izraeli Hapoel Beer-Seva edzésén mellkason találta a labda a csapat 35 éves csatárát, Eljaniv Bardát, és érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, mivel a játékos előbb a földre ült, majd elsápadt, és elájult.

A csapat masszőre egyből a segítségére sietett, és szívmasszázst alkalmazott, aztán szerencsére egy közelben lévő mentőautó is gyorsan a helyszínre érkezett, és a defibrillátorral negyedik próbálkozásra sikerült újraéleszteni a játékost.

Bardát kórházba szállították, ahol szívkatéterezést végeztek rajta, ami nem mutatott nála szervi problémát.

Doron Zager, a kórház kardiológiai főorvosa elárulta, hogy a Barda mellkasát nagy erővel eltaláló labda szívritmuszavart idézett elő nála, ami végzetes lehetett volna, ha a masszőr és a mentősök nem avatkoznak közbe ennyire gyorsan és szakszerűen.

“Azt hittük, a szemünk láttára fog meghalni, sokkoló látvány volt. Ha a mentő nem ér oda ilyen gyorsan, akkor lehet, már nem lenne köztünk” – nyilatkozta a klub egyik alkalmazottja. A Beer-Seva elnökasszonya, Alona Barkat azt írta a Twitter-oldalán, hogy szörnyű pillanatokat éltek át, és hatalmas megkönnyebbülés volt, amiről kiderült, hogy Barda jól van.

A korábban a Maccabi Haifában, a Hapoel Tel-Avivban és a belga Genkben is megfordult, 37-szeres válogatott Bardát még az intenzív osztályon tartják megfigyelésre, de ha minden rendben lesz, akkor pár nap múlva hazaengedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik