Foci

Így búcsúzik a futballtól Andrea Pirlo

Azt már október elején bejelentette Andrea Pirlo, hogy idény végén szögre akasztja a futballcipőjét, vasárnapról hétfőre virradó reggelen pedig le is játszotta utolsó mérkőzését az észak-amerikai profi ligában (MLS).

Visszavonul a futball olasz művésze
Pirlo megnyert nagyjából mindent, amit csak lehetett, a szervezete már jelzi, hogy itt az idő a búcsúra.

A korábbi világbajnok középpályás csapata, a New York City 2-0-s győzelmet aratott a Columbus Crew ellen, azonban az első mérkőzésen elszenvedett 4-1-s vereség után ez kevés volt a rájátszás elődöntőjéhez.A New York City így befejezte az idényt, Pirlo pedig a profi futballt. Hétfő délután érzelmes befejgyzésben búcsúzott korábbi csapataitól klasszis játékos, aki így győzelemmel búcsúzott a karrierjétől.

Nemcsak a New Yorknál ér véget a kalandom, hanem végleg befejezem a labdarúgó-pályafutásomat. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a családomnak és a barátaimnak a támogatást, az összes klubnak, amelynél volt szerencsém futballozni, minden játékosnak, akikkel együtt játszhattam és nem utolsó sorban a szurkolóknak a sok szeretet, amit kaptam. Nektek köszönhetem, hogy ilyen fantasztikus pályafutásom lehetett. Mindig mellettem álltatok, ezért örökre a szívembe zártalak benneteket.

– írja a 38 esztendős játékos Twitter-bejegyzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik