Foci

Dárdai elárulta, mi kell a fiának, hogy Bundesliga-játékos legyen

Fontos győzelmet aratott a Hertha az Európa Ligában, Dárdai Pál csapata 2-0-ra győzött az ukrán Zorja ellen, és ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit. A meccs különleges élmény lehetett ifjabb Dárdai Pál, vagyis Palkó számára, akit édesapja a 80. percben küldött csereként a pályára, a 18 éves ifjonc most debütált a berliniek első csapatában.

“Semmi különöset nem éreztem. Megérdemelte, hogy játéklehetőséget kapjon, noha tudom, van, aki szerint csak azért tettem be, mert a fiam, mások úgy vélik, már korábban is pályára léphetett volna, de megtanultam, az embereknek semmi sem jó”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dárdai fia bemutatkozásáról, és egy mesét is felhozott példának, hogy szemléltesse, úgy érzi, bármit tesz, mindig lesz olyan, akinek nem tetszik.

“A nagyapa és az unoka megy a szamárral, ráülnek mindketten. Micsoda állatkínzás, mondják a falubeliek. Erre leszáll a gyerek, úgy mennek tovább: szívtelen az öreg, mondják nekik, ő utazik, a gyerek gyalogoljon? Erre cserélnek, megint beszólnak: mit képzel a kölyök, a nagyapja már öreg, mégis a gyerek utazik kényelmesen? Na, erre a hátukra veszik a szamarat, úgy mennek tovább – nézd már, megbolondultak, mondják rájuk”.

Dárdai azt is hozzátette, korábban volt már a fia edzője, és akkor sem kivételezett vele, mert nem azt nézi, hogyan hívják a játékosát, hanem azt, előrébb jut-e vele a csapat.

“Palkó a Hertha U19-es csapatában kimondottan jól játszik, sok gólt rúg, ezért az U23-asoknál is kapott már lehetőséget – ott kevesebb gólt szerzett –, és az első csapattal edz. Normális, hogy vannak nála hullámvölgyek, időnként nagyon jól megy neki, máskor fáradtabb. A hétvégén az U19-ben játszik bajnokit, remélem, feldobta, hogy a nagyok között is pályára léphetett” – mondta a Herthát több mint ezer napja irányító edző, aki szerint, ha fia képes lesz 4-6 kiló izmot magára pakolni, akkor lehet belőle Bundesliga-játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik