Foci

C. Ronaldónak felér egy terápiával a BL

Cristiano Ronaldo 2009 nyara óta mondhatja magát Real Madrid-játékosnak, és azóta egyszer sem rendelkezett olyan gyászos mérleggel a bajnokság elején, mint most. Kezdődött azzal, hogy a Szuperkupa-döntő első meccsén kiállították a portugál sztárt, akinek emiatt a visszavágó mellett az első négy fordulót ki kellett hagynia, be is ragadt a rajtnál a Real, amely nélküle a Valenciával és a Levantéval is ikszelt a Bernabéuban.

Aztán a Betis ellen már Ronaldo is ott volt a többiek között, de hiába lőtte körbe a kaput, nem talált be, ki is kapott a címvédő 1-0-ra. Azóta öt meccset vívott a bajnokságban a Real, és bár a csapat ezeken tízszer is betalált, Ronaldo csak egyszer volt eredményes, igaz, a Getafe elleni találat három pontot ért.

Ennek ellenére szokatlan statisztika, hogy 540 perc után mindössze egy gól áll a neve mellett.

Főleg, ha megnézzük a BL-mutatóit, mert ott a szokásos teljesítményt láthatjuk tőle, az eddigi három fordulóban minden ellenfélnek betalált, a ciprusi APOEL-nek és a német Borussia Dortmundnak kétszer-kétszer, az angol Tottenhamnek egyszer. Vagyis fele annyi idő alatt ötször annyi gólt ért el, mint a La Ligában, és Harry Kane-nel holtversenyben az élen áll a BL góllövőlistáján.

Az elmúlt hat BL-kiírásban sorrendben 10, 12, 17, 10, 16 és 12 gólig jutott, és ha idén is összesen a kétszámjegyű termés, akkor az első lesz, aki zsinórban hét idényben hozott össze legalább 10 gólt.

Tavaly a csoportkörben csak kétszer volt eredményes, de az egyenes kieséses szakaszban nagyon bepörgött, és elmúlt nyolc meccsén 15 gólt szerzett,  úgyhogy joggal reménykedhet abban, hogy szerdán a Wembley-ben, a Tottenham ellen tovább építheti ezt a sorozatát, és egyúttal átlendüljön a gyenge bajnoki rajt miatt sokkon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik