Foci

NB I: kitalálja, melyik csapatba nem fért egyetlen fiatal sem a hétvégén?

Az utanpotlassport.hu szedte össze, hogy az NB I hétvégi, 13. fordulójában mikor, hol és mennyi szerepet kaptak az MLSZ által ajánlott fiatalok.

A Haladás járt az élen, miután Kiss Tamás (16 éves) gólt is lőtt a Debrecennek, míg Tóth Máté (19) és Kiss Bence (18) a kezdőben kapott helyet a szombathelyi csapatnál. Kiss Tamásnak ez már a második gólja volt idén, ezzel holtversenyben a leggólerősebb fiatal Óvári Zsolttal (DVTK) együtt.

A 222. Fradi-Újpest meccsen a hazaiaknál most sem játszott 1997 után született játékos, a vendégeknél viszont ismét ott volt Pávkovics Bence (20) a kezdőben.

A 13. fordulóban összesen 12 fiatal, mintegy 812 játékpercet kapott. Végig a pályán volt a paksi Zachán Péter (20) és a kövesdi Szalai Attila (20), 45-45 percet kapott a Vasas két játékosa, a 19 éves Vogyicska Bálint és a 20 éves Szivacsi Donát. A Balmazújvárosnál Haris Attila (20) 90 percet kapott.

A Budapest Honvédnál a kezdőben kapott lehetőséget a 18 éves Banó-Szabó Bence, őt később a 19 éves Herjeczki Kristóf váltotta a DVTK elleni meccsen. A diósgyőrieknél a kétgólos Óvári Zsolt (20) a hajrában kapott szerepet.

A címben feltett, 40 milliós kérdésre a válasz nem lesz meglepő annak, aki kicsit is követi a magyar labdarúgást:

csak a Pintér Attila vezette felcsúti Puskás Akadémia nem játszatott, sőt nem is nevezett 20 évnél fiatalabb játékost.

A Vidinél pedig csak egy fiatal, Szabó Bence ült végig a kispadon. Hibátlan kép, hogy tették mindezt éppen a Videoton-Puskás meccsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik