Foci

A Puskás Akadémiánál állítják, a Bayern Münchenhez hasonlítanak

Azt is mondják, a világ egyik legsikeresebb klubja szakmai partnerként tekint a Puskás Akadémiára, s nyitott az együttműködésre.

A Puskás Akadémia honlapja arról számolt be, hogy szerda délelőtt az FC Bayern Campusra érkezett a felcsúti delegációja. A Takács Mihály főigazgató vezette küldöttséget Jan-Christian Dreesen (FC Bayern München alelnöke) tavaly őszi felcsúti látogatása alkalmával hívta meg.

Főigazgatónk örömét fejezte ki, hogy Németország és a világ egyik legsikeresebb klubja szakmai partnerként tekint a Puskás Akadémiára, s nyitott az együttműködésre. Takács Mihály kiemelte: a Münchenben tapasztaltak alapján kijelenthető, hogy intézményünkben európai elit színvonalú szakmai munka folyik, hiszen nevelési, képzési és nevelési szempontból is komoly hasonlóság van a Bayernnél, illetve akadémiánkon végzett tevékenység között

– idéztük a PFLA honlap beszámolóját, amely közli, Takács sportvezető szavait alátámasztja, hogy a felcsúti U16-os csapat jó tempójú, színvonalas mérkőzésen 3–1-re legyőzte vendéglátók hasonló korú fiataljait.

Balról jobbra: Takács Mihály PFLA-főigazgató, Jochen Sauer, a bajor klub akadémiájának vezetője, Tordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzul, forrás:pfla.hu

Mindez azért örömteli, mert így az akadémia tanítványai is reménykedhetnek, ha a nagycsapatból egyelőre nem is tudják kiszorítani az ott rendszeresen játszó albán, szerb, belga, kameruni, horvát és mali légiósokat, de talán lehet, a jövőben olykor leülhetnek majd a felnőttek kispadjára.

Pintér Attila ellene megy Orbán Viktornak
Nocsak, ki mond akkor igazat?

(Nyitóképen a Bayern utánpótlásának épülete, forrás:  pfla.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik