Foci

Kemény Dénes üzent Bernd Storcknak

A delmagyar.hu közölt beszámolót a magyar vízilabda-válogatottal háromszoros olimpiai bajnok, egykori szövetési kapitány dr. Kemény Dénes szegedi előadásáról. Keménytől lehetett kérdezni, így történt, hogy a siker, a kapitányi kulisszatitkok témakörein túl felmerült a magyar labdarúgó-válogatott, a vb-selejtező és Bernd Storck szerepe is.

Mindenki az aranyérmeinket emlegeti, a három olimpiát, két Eb-t és egy világbajnokságot. Huszonkilenc világversenyre vittem a válogatottat, ebből huszonötször voltunk dobogón, azt gondolom, ez nagyobb eredmény volt, mint az aranyak

– mondta saját karrierjéről Kemény a portálnak, majd hozzátette, azt tanulta édesapjától, más nemzet himnuszát még mindig jobb a dobogóról hallgatni, mint a lelátóról. Hogy mit csinált a három olimpiai aranynál ugyanúgy?

Az volt az állandóság, hogy folyamatosan változtunk. Mindenkinek elmondtam, hogy miben tud fejlődni, annak ellenére is, ha már nyert olimpiát.

Amikor kiderül, hogy szereti a labdarúgás, akkor az újságíró természetesen rákérdezett arra, hogyan látja most a futball-válogatott és Bernd Storck helyzetét. Kemény mondataiban egy finom üzenetet is ki lehet hallani a német edző felé.

Ha a közönség azt szeretné, hogy ne folytassam, nem lehet annyira fontos, hogy én mit képzelek a helyzetről. Ha érzékelem, hogy a csapat egy nem magas szinten jegyzett ellenféllel szemben nem játszik jól, csak nehezen nyer, mentem volna az elnökhöz. (…) A kapitány lehetett volna önkritikusabb. Amikor Londonban ötödikek lettünk, és hazajöttem, nem vártam meg, hogy az elnök milyen jövőt tervez, eldöntöttem, hogy nem folytatom. Megnéztem az elnökség névsorát, és úgy voltam vele, hogy ezek azért engem ne váltsanak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik