Foci

Vb-selejtezők: Messi egyedül nem tudja megmenteni Argentínát

Az argentin labdarúgó-válogatott nagyon közel áll ahhoz, hogy szégyenszemre lemaradjon a 2018-as világbajnokságról. Egy forduló van vissza a dél-amerikai selejtezősorozatból, a 2014-es vb-döntős pedig csak a hatodik, azaz még az interkontinentális pótselejtezőt érő ötödik helytől is el van maradva – igaz csak kevesebb lőtt gólja miatt. Legutóbb az 1970-es vb-ről maradtak le az argentinok.

Magyar idő szerint szerda hajnalban Ecuadorban lépnek pályára Lionel Messiék, és

bár a hazaiak már lecsúsztak a kvalifikációról, így sem számítanak könnyű ellenfélnek. Főleg nem hazai pályán, olyan csapatokat győztek már le otthon, mint Uruguay vagy Chile.

Dél-Amerikában most elsősorban az argentinok sorsa a téma, így eshetett meg, hogy a legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszó uruguayi válogatott kapitányát, Óscar Tabarest is Messiékről kérdezgették a sajtótájékoztatóján. Konkrétan arról, milyen lenne a vébé az argentinok nélkül és, hogy ez szégyenfolt lenne-e Messi karrierjében.

Szerintem erről szó sincs. Rengeteg olyan nagyszerű futballista volt és van, akik sosem lettek világbajnokok. Argentínának most gondjai vannak, de ha meg kijutnak, akkor meg az egyik esélyessé lépnek elő. Messi fantasztikus játékos, viszont egyedül ő is kevés. Ez egy csapatsport

– mondta Tabares a goal.com cikke szerint, hozzátéve, ha esetleg az argentinok lemaradnának a vébéről, akkor semmi esetre sem szabad Messi nyakába varrni a kudarcot.

Lionel Messi 2016 nyarán, a Chile ellen elveszített Copa América-döntőt követően lemondta a válogatottságot. Az már zsinórban a harmadik elbukott fináléja volt az argentin csapatnak a 2014-es vb-döntő és a 2015-ös Copa-finálé után. Később aztán jelezte, hogy az ősszel visszatér a válogatotthoz és így is tett, azóta pedig csapata húzóembere, négy góljával a legeredményesebb játékos is. A legutóbbi, Peru elleni mérkőzésnél is volt egy kapufája és rengetegszer hozta helyzetbe csapattársait, tulajdonképpen csoda, hogy Peru le tudta hozni a meccset 0-0-val.

Az argentin válogatott már vasárnap este megérkezett Ecuadorba, de még Guayaquil városába, ott töltötték az estét, hétfőn délelőtt pedig egy zárt kapus edzésük is volt. Hétfőn aztán továbbutaznak, Quitóba. Az ott található Olímpico Atahualpa stadion 2782 méterrel van a tengerszint felett.

Csak, hogy még nehezebb legyen Messiék dolga…

Fotó: Europress/AFP/Rodrigo Buendia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik