Foci

Nincsenek életveszélyben a pályára dőlő lille-i ultrák

Mint már arról szombat este a 24.hu is beszámolt, többen súlyosan megsérültek az Amiens-Lille francia első osztályú labdarúgómeccsen, amikor a 15. percben, a vendégek találata után szurkolóik az örömmámorban beszakadtak a pályára.

A korlát nem bírta el a hirtelen rátörő tömeget, és átszakadt, sokak pedig óriásit estek. Az esti hírek szerint 18 sérült és három súlyosan megsérült szurkolót láttak el, később ezek a számok húsz sérültre és négy komoly sérültre változtak.

A súlyos sérülésekkel kórházba kerülők nincsenek életveszélyben, ezt meg tudom erősíteni

– idézi a Guardian Philippe De Mestert, Somme megye elöljáróját.

A szurkolóinkkal vagyunk ezekben a nehéz órákban. A Lille-nek joga van ahhoz, hogy kivizsgáltassa a körülményeket, azt, hogy milyen körülményeket biztosítottak a szurkolóinknak az amiens-i stadionban. Reméljük, hogy a felelősöket sikerül megnevezni, hogy még egyszer ne történhessen meg hasonló

– írta a Twitteren a lille-i klub vezetője, Marc Ingla.

És ez a bejegyzés egy lavinát indíthatott el, hiszen a hazaiak klubvezetője, Bernard Joannin úgy fogalmazott, úgy tudták, 200 ultrával kell számolniuk, de a lille-iek 500-an voltak, és ha ez a csoport megindul a korlát felé, tudni lehetett, hogy az át fog törni. Joannin a szurkolókra keni tehát a történteket. Ingla válaszolt.

Az elnök úr mondatai felelőtlenek és tiszteletlenek ebben a drámai kontextusban. A profi futball megköveteli a profi körülményeket. Reméljük, hogy a liga is így gondolja, és hallatják a szavukat.

A meccset először félbeszakították, majd elhalasztották. A pótlásról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik