Foci

Messi duplázott és gólpasszt adott, megnyerte a zárt kapus meccset a Barca

Az előzmények után már az csoda, hogy megrendezték a Barcelona – Las Palmas mérkőzést a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Vasárnap van a katalán függetlenségi népszavazás is, amelyet egyáltalán nem sikerül botránymentesen megrendezni, több rendőri túlkapás is volt már. A vendégek közben kitalálták, hogy olyan mezben lépnek pályára, melyen csak erre a találkozóra felkerül a spanyol zászló is.

Ezek miatt a Barcánál azt tervezték, hogy elhalasztják a meccset, végigsöpört a spanyol sajtóban, hogy megszületett a döntés is erről. Csakhogy a liga pontlevonással fenyegette meg a klubot, amely aztán nem sokkal a hivatalosan kiírt kezdési időpont előtt közölte: lesz meccs, de zárt kapuk mögött.

A történtek meglátszottak a Barca játékán, az első félidőben nem ment valami jól a hazaiaknak, sőt, a Las Palmas járt közel a gólhoz. Calleri a kapufát is eltalálta a szünet előtt.

A második játékrész elején szinten egyből betaláltak a barcelonaiak, Messi szögletét Busquets fejelte a kapuba. Ezután már a Barcelona diktálta a tempót, jöttek sorra a hazai helyzetek, a 71. percben pedig az újabb gól, Messi egy tökéletes kiugratás után bohócot csinált a kapusból és az üres kapuba gurított.

Busquets gólja:

Messi első találata:

A találat után egyébként bekövetkezett az a bravúr, hogy a zárt kapu ellenére egy ember a pályára rohant. Őt levezették a biztonságiak.

A pályára rohanó szurkoló:

Nem sokkal később Messi végleg eldöntötte a meccset: egy tökéletes hazai támadás végén Suárez játszotta meg az argentint, aki higgadtan értékesítette a helyzetet. Ez volt a 11. találata a bajnoki szezonban.

Messi második gólja:

A Barcelona számára döcögősen indult a mérkőzés, de második félidei jó játékának és Messi két góljának, valamint gólpasszának köszönhetően végül simán hozta a meccset. Hét mérkőzésből hét győzelemnél jár a csapat, egyedüliként hibátlan a mezőnyben.

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Barcelona – Las Palmas 3-0 (0-0)

Gólszerzők: Busquets (49.), Messi (70., 77.)

Fotó: Alex Caparros/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik