Foci

A müncheni edzőkérdésben nem lesz döntés egy darabig

A Hertha Berlin elleni meccsen a klub legendája, Willy Sagnol ül a kispadon, a klubelnök Uli Hoeness csak október közepére ígér megoldást.

Amikor egy rendkívül fontos tétmeccsen az edző kispadra ülteti a német rekordbajnok húzóembereit, annak oka lehet. Márpedig a PSG elleni bajor szempontból cudar végeredménnyel (3-0) záródó szerdai BL-meccsen ez történt – Mats Hummels, Franck Ribéry és Arjen Robben kispadról figyelte amint a Neymar, Mbappé, Cavani hármas hülyét csinál csapatából. Mindeközben a védelem másik oszlopos tagja, Jérome Boateng még a keretből is kimaradt.

Ribéry és Robben jegelése még csak-csak érthető, de a német válogatott belső védőpárosának kihagyása semmiképp. Látszott is a tanácstalanság.

Mindennek két oka lehet.

  • A nemzetközi lapok egyik fele azt pedzegeti, maga Carlo Ancelotti akart már nagyon menni Münchenből – állítólag Kínába – és ezért a vezetés számára nem tolerálható döntéseket hozott az utóbbi időben.
  • A másik fele meg azt állítja, az öltöző hangadóival, a rutinosabb Bayern München labdarúgókkal nem találta meg a hangot, ezért ők fúrták meg az olasz edzőt.

Nos, hogy kinek van igaza, azt innen Budapestről nehezen tudjuk eldönteni, de ami egészen biztos Ancelottit állítólag még aznap este, Párizsban kirúgták és csak október közepére, a válogatott vb-selejtező miatt tartott két hetes szünet után lesz csak új vezető edzője a német labdarúgó-bajnokság címvédőjének.

Nem sürget minket az idő, de a kéthetes szünetet követően szeretnénk megoldást találni

– hangsúlyozta Uli Hoeness. Addig is ideiglenesen a klub korábbi játékosa, a francia Willy Sagnol készíti fel a csapatot Dárdai Pál irányította Hertha Berlin elleni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik