Foci

BL: a Real Madridot a játékvezető segítette győzelemhez

Mondjuk ki, védő olyan mozdulatot nem tehet a gólvonalon, mint amilyet Sergio Ramos a Dortmund elleni BL-csoportmeccs 12. percében. Márpedig kedd este a Real Madrid csapatkapitánya a 12. percben ugyan lábbal szándékozott az utolsó pillanatban menteni, de végül a lendülő jobb kezével sikerült kiütnie a gólba tartó labdát.

Felvetődik a kérdés, ha ilyen nyilvánvaló kezezést követett el a spanyol, miért maradt el a jogos büntető? A válasz ezúttal is a részletekben rejlik

A felvételen jól látszik, hogy először  Navas kapus üt bele Maximiliam Philipp kapu jobb sarka felé tartó labdájába, amely minimális irányváltoztatás után a másodperc századrésze elteltével pattan fel az égbe Ramos kezéről.

Az alapvonali játékvezető mintegy öt méterre állt az esettől, a holland Björn Kuipers sporttárs pedig pont szemben, nagyjából 13 méterre, mégsem láttak semmit.

A videó alapján a helyes ítélet nyilvánvalóan büntető, amely értékesítésével a Dortmund vezethetett volna 1-0-ra. Ebben az esetben sem egyértelmű a más végeredmény, netán a német siker, de az biztos, egészen más meccsről beszélgetünk.

A játékvezető és asszisztense mégsem látta az esetet. Nem is láthatta. Olyan gyorsan történt minden, hogy első nézetre tényleg úgy látszik, mintha Navas védett volna, nem pedig Ramos.

Ha közérthető hasonlatot keresünk, a játékvezető nem azért nyújtott segédkezet a Real Madridnak, mert a BL-győztes szurkolója, hanem mert pont úgy viselkedik ilyen esetben a szem, mint amikor a bűvész trükköt mutat be: az első mozdulat eltereli a figyelmet, ezért az emberi szem nem képes lereagálni az ezalatt bekövetkező perdöntő másikat.

A mérkőzésen még egy vitatott helyzet adódott

A Real Madrid harmadik találata előtt a lassításban az látszik, hogy Modric labdája, ha minimálisan is, de lesen találta Ronaldót. Íme a teljes összefoglaló:

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmények – Bajnokok Ligája, Csoportkör, második mérkőzés

E Csoport:

Szpartak Moszkva – Liverpool 1-1 (1-1)
Gólszerző: Fernando 23′ ill., Coutinho 31′

Sevilla – Maribor 3-0 (2-0)
Gólszerző: Ben Yedder 27′ 38′ 83′

F Csoport:

Manchester City – Sahtar Donyeck 2-0 (0-0)
Gólszerző: de Bruyne 48′ Sterling 90′

Napoli – Feyenoord 3-1 (1-0)
Gólszerző: Insigne 7′ Mertens 49′ Callejon 70′ ill., Amrabat 93′

G Csoport:

Besiktas – RB Leipzig 2-0 (2-0)
Gólszerző: Babel 11′ Talisca 43′

Monaco – Porto 0-3 (0-1)
Gólszerző: Aboubakar 31′ 69′ Layun 89′

H Csoport:

Dortmund – Real Madrid 1-3 (0-1)
Gólszerző: Aubameyang 53′ ill., Bale 18′ Ronaldo 50′ 79′

APOEL – Tottenham 0-3 (0-1)
Gólszerző: Kane 39′ 62′ 67′

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik