Foci

Gera Zoltán: Az NB I színvonala és a játék minősége nem változott

A Népszava készített interjút a Ferencváros 97-szeres magyar válogatott középpályásával, Gera Zoltánnal. A 38 éves futballista elmondta, nem tudja még mikor tér vissza, de valószínűleg kihagyja a Svájc és a Feröer-szigetek elleni októberi vb-selejtezőket. Király Gábor rekordja (108 válogatott-mérkőzés) nem, a Fradi viszont nagyon motiválja.

Még nem tudom pontosan, hogy mennyi időt kell kihagynom. Elkezdtem a könnyített edzésmunkát, aztán majd meglátjuk, hogy alakul. Egyelőre külön csinálom a gyakorlatokat, nem olyan stabil még a lábam

– mondta Gera, majd a jövőjével kapcsolatban hozzátette, belepillanthatott már Bernd Storck mellett a szakmai munkába is, az edzősködés vonzó alternatíva számára, de még játszani szeretne.

A legfontosabb, hogy szeretek futballozni. Sajnos a lehetőségek már nem adottak ahhoz, hogy a Premier League-ben játszhassak, egyrészt a korom miatt, másrészt akadályoznak azok a sérülések, melyeket a pályafutásom során elszenvedtem.

Gera elfogadta a sorsát, és szeretne hasznos tagja lenni csapatának, a Ferencvárosnak.

Hasznos tagja akarok lenni a Fradinak, még mindig motivál, hogy kiemelkedőt nyújtsak. Amint látom, hogy ez már nem megy, és csak erőlködöm a pályán, abbahagyom. Nem szeretném, hogy egyszer lekiabáljanak a pályáról

– mondta a középpályás. Szerinte hiába játszik az NB I-ben több és jobb külföldi, mint a 2000-s évek elején, de a színvonal nem változott sokat.

A színvonal és a játék minősége viszont biztosan nem változott, hiszen a nemzetközi kupákban továbbra sem szerepelünk jól. Bő másfél évtizeddel ezelőtt a ciprusi csapatokat még könnyedén legyőztük, ma már nem biztos, hogy így lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik