Foci

Premier League: soha ilyen hamar nem rúgtak még ki egy edzőt sem

Mindössze négy forduló után menesztette vezetőedzőjét, Frank de Boert az angol labdarúgó-bajnokságban utolsó előtti helyen álló Crystal Palace. A londoni klub vezetői azután döntöttek a holland szakember elküldése mellett, hogy a fővárosiak a hétvégi, 4. fordulóban 1-0-s vereséget szenvedtek a Burnley-től, így továbbra is pont és rúgott gól nélkül állnak a 19. helyen.

A 47 éves De Boer nyáron vette át a csapat irányítását Sam Allardyce-tól, ám mindössze 77 napot töltött az együttes kispadján.

Az Eurosport cikke szerint korábban még soha nem menesztettek ilyen hamar egyetlen edzőt sem a Premier League-ben. Az eddigi negatív rekorder Les Reed volt, neki 2006-ban mindössze nyolc bajnoki meccs jutott a Charltonnál.

Frank De Boer edzői karrierje nem túl fényes azóta, hogy négy bajnoki cím után elhagyta az Ajaxot. Az Internél az előző szezonban mindössze 14 találkozót bírt ki, míg most a Palace-nál a négy elveszített bajnoki mellett csak egy győzelme volt, egy 2-1-es győzelem a Ligakupában az Ipswich Town ellen.

De Boer utódja – egybehangzó médiaértesülés szerint – a korábbi angol szövetségi kapitány Roy Hodgson lehet. Bárki is érkezik, nem lesz könnyű dolga, a következő négy bajnokit a Southampton, a Manchester City, a Manchester United és a Chelsea ellen játssza a Palace.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik