Foci

A stoplis miatt sérült meg súlyosan a magyar csatár

Futács Márkó számára minden klappolt a Hajduk Splitben, csak élveznie kellett volna a meccseket. Térdszalagszakadást szenvedett, nagyot zuhant, a mix stoplis lehet az oka.

Egyáltalán nem leányálom a rehabilitáció Futács Márkó, a Hajduk Split magyar válogatott csatára számára. Egy hónapja szenvedett térdszalagszakadást, azóta megműtötték Portugáliában, jelenleg pedig mindennap izomstimuláló és erősítő feladatokat végez, és eddig szépen halad a rehabilitációja.

Az NSO-nak beszélt a jéggépről is, ami “összehúzza, elengedi az izmokat, serkenti a vérkeringést, miközben hűti a lábat. Idekint kicsit másképp dolgoznak, mint másutt, itt már a második napon kilencven fokban kellett hajlítanom a térdem – nem volt kellemes.”

Futács azt mondta,

ha másik stoplist veszek fel, nem történik meg a baj, ugyanis mix stoplist szeretem, amely félig gumis, félig éles, mert ezzel a cipővel könnyebben, gyorsabban mozgatom a kilencven kilós testemet. De mivel kemény volt a talaj, leragadt a lábam, így történhetett meg a baj.

A háromszoros válogatott csatár azért is szomorú, mert

fittnek éreztem magam, benne volt a pakliban, hogy válogatott meghívót kapok, az Evertont sodorta az élet az utunkba az Európa-liga-selejtezőben, minden klappolt, csak élveznem kellett volna a meccseket. Nagyot zuhantam.

Futács a jelenlegi tervek szerint január vége körül már edzhet is, és talán márciusban játékra kész lesz. De jól tudja, most nem szabad kapkodnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik