Foci

Hollandia először nyert fontos meccset a vb-selejtezőben

A holland labdarúgó-válogatott a szakadék szélére került a pár nappal ezelőtti, franciák elleni 4-0-s vereséggel, így vasárnap a bolgárok ellen mindenképpen nyernie kellett ahhoz Dick Advocaat csapatának, hogy versenyben maradjon a világbajnoki selejtezőben. Jól is indult a mérkőzés hazai szempontból, a 7. percben volt egy szép támadás a bal oldalon, aminek a végén Propper közelről a hálóba lőtt.

Ezután csak szenvedett az oranje, ha a bolgárok kicsit bátrabbak, kiegyenlíthettek volna. De ők sem játszottak jól (egy kapufájuk azért így is volt), így a hollandok egy újabb szép akció végén megduplázták az előnyt, Robben talált be. Szinte egyből szépítettek a vendégek, de egyenlíteniük már nem sikerült a hátralévő időben, sőt, Propper a 80. percben mindent eldöntött. A hollandok így feljöttek a harmadik helyre az A csoportban és érdekesség, de ez a mostani az első komolyabb győzelmük, mivel eddig csak Luxemburgot verték oda-vissza, meg egyszer a fehéroroszokat.

Robbené volt a győztes gól:

Most Svédország vezeti ezt a hatost, miután 4-0-ra nyertek Fehéroroszországban. Viszont meglepetés lenne, ha estére nem állnának vissza az élre a franciák, mivel Luxemburgot fogadják otthon.

Lement kora este egy mérkőzés a magyarokkal azonos B csoportban, Feröer-szigetek otthon verték 1-0-ra Andorrát.

A H csoportban érett egy jó kis 0-0, de aztán az észtek a 92. percben megnyerték a meccset Ciprus ellen. Mindez azt jelenti, hogy a szigetországiak nehéz helyzetbe kerültek a pótselejtezőt érő második helyért folytatott küzdelemben, mert három pont a hátrányuk a görögök mögött. Igaz, Görögország majd Belgiummal fog játszani este.

Eredmények – vb-selejtező, Európa, 8. forduló

A csoport:

Hollandia – Bulgária 3-1 (1-0)

Fehéroroszország – Svédország 0-4 (0-3)

 


B csoport:

Feröer-szigetek – Andorra 1-0 (1-0)


H csoport:

Észtország – Ciprus 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik