Foci

Marco Rossinak hiányzik a Honvéd

A DAC két magyarral a kezdőjében 4-2-re legyőzte a Zsolnát Szlovákiában, Kalmár Zsolt első dunaszerdahelyi gólját szerezte, Vida Kristopher pedig a DIGI Sport híradójának azt is elárulta, már alig várja, hogy a magyar fociválogatott miatt csörögjön a telefonja.

Várom a meghívót, próbálok úgy teljesíteni, hogy folyamatosan képben legyek, 90 perceket játsszak, és ezzel hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez. Remélem, egyszer csak csörögni fog a telefonom, és jön a meghívó. Én küzdeni fogok tovább érte.

– mondta a holland De Graafschaptól érkezett Vida a Sport 24-nek.

A magyar futballszurkolók által jól ismert, egyúttal a magyar játékosokat jól ismerő Marco Rossi, a DAC vezetőedzője is megszólalt a mérkőzést követően.

Azt hiszem, remekül játszottunk egy órán keresztül. Különösen örülök Kalmár góljának. Aztán egy kicsit aggódtam, mert taktikai problémákat láttam a csapaton. Túlságosan is visszaálltunk, de szerencsére sokkal több veszélyes játékosunk volt a kapu előtt.

A Honvédtól érkezett vezetőedző elérzékenyült, amikor szóba került a magyar bajnokcsapat.

Öt év után hagytam ott a Honvédot, szóval hiányzik, természetesen. De nem bántam meg a váltást, jó döntést hoztam. A Honvéd bajnoki címet szerzett, és ez a legfontosabb. Ugyanez a célom a mostani csapatommal is, hogy történelmet írjunk.

A DAC egyébként remekül, három győzelemmel és két döntetlennek kezdett a szlovák ligában, és ezzel negyedik. Az éllovas Nitra mögött két ponttal van lemaradva, de ezen könnyen változtathat, ha a következő fordulóban, idegenben legyőzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik