Foci

Üzent Conte azoknak, akik Chelsea BL-győzelemben reménykednek

Antonio Conte, a Chelsea angol bajnok edzője azt mondta, balgaság lenne azt várni csapatától, hogy azonnal Bajnokok Ligáját nyerjen. A címvédő menedzsere szerint egy klubnak a folytonosság a legfontosabb, így még néhány év kelleni fog, hogy a keret úgy összeálljon, hogy abból nemzetközi kupa is kisüljön.

Nézzék meg a Tottenhamet és az edzőjüket, Maurico Pochettinót. Három éve együtt dolgoznak, a mag megérett, ezt láttuk már az előző szezonban is. A menedzserek számára nagyon fontos a kontinuitás, mert amikor megérkezel az új csapatodhoz, fogalmad sincs, mi vár rád

– mondta Conte, majd hozzátette, amikor az ember ráérez a feladatára és az együttesére, onnantól lépésről lépesre, évről évre kell építkeznie.

Akkor és csak akkor tudsz arra az alapra építeni, ha idomultál az új közegedhez. Attól a pillanattól kezdve van esélyed arra, hogy a nagy trófeákért eséllyel harcba indulj.

Conte elmondta, két lábbal a földön áll, nem szállt el a bajnoki címtől, mert tudja, elkerülték a legjobb játékosait a sérülések – ergo, azért szerencsésnek is mondhatja magát.

A Chelsea a 2017-2018-as Premier League-szezont 3-2-es vereséggel kezdte hazai pályán a Burnley ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik