Foci

Már a fradistáknak is fáj, hogy duplán bűnhődik az Újpest

Kedden az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kihirdette, hogy a Honvéd elleni bajnokin történt másokat megbotránkoztató magatartásáért – az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása -, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért – “huhogás” -, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért az Újpest FC-t, mint visszaeső egymillió forintos pénzbüntetést és egy bajnoki mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltást kapott.

Erre csütörtökön mi történik? Kiderül kettő az az egy.

A lila-fehér klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy az MLSZ által kiszabott büntetés mellett egy korábbi felfüggesztett zárt kapus szankció is most lépett életbe.

Az Újpest klubvezetése nem fellebbezett. Úgy látszik tök jó nekik így, közönség nélkül.

Mindez azt jelenti, hogy mivel a Vasas elleni mérkőzést is zárt kapuk mellett kellett lejátssza az Újpest, az OTP Bank Liga első négy hazai meccséből három alkalommal sem jutnak be a lila szurkolók a Szusza Ferenc Stadionba.

Utoljára még a második fordulóban, a derbin lehettek a lelátón. Ami biztos, a jobb érzésű ferencvárosi szurkolók is szomorúan konstatálják, hogy az egyik legpatinásabb fővárosi egyesület üres lelátók elé kényszerül.

Lila tilalom:

A Szusza Ferenc Stadion bejáratai az Újpest FC-DVTK (augusztus 19.) és az Újpest FC-Puskás Akadémia (szeptember 9.) bajnoki mérkőzések alkalmával zárva maradnak a szurkolók előtt.

Az Újpest öt forduló után hat ponttal kilencedik a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik