Foci

Dárdai Pál is megszólalt csapata botrányos kupameccse után

Szurkolói rendbontás miatt kétszer is meg kellett szakítani a játékot a Hansa Rostock-Hertha Berlin kupameccsen. A találkozó végül befejeződhetett, és a berliniek jutottak tovább 2-0-lal, de a történtek nagy visszhangot kaptak a német médiában. Természetesen megkérdezték a Hertha magyar vezetőedzőjét, Dárdai Pált is.

Próbáltam a saját csapatommal foglalkozni, folyamatos mozgásban tartottam őket. Még a döntés előtt elmondta a játékvezetőnek, hogy bármit mond, mi visszamegyünk a pályára. Itt a csapatom, jövőhéten meccsünk van, nem akarom, hogy bárki izomsérülést szenvedjen. Végül visszamentünk, és azt hiszem a kollégám, Pawel Dotschew (Hansa Rostock) is ezt tartotta helyesnek, mert ők is így tettek

– ecsetelte Dárdai a mérkőzés után.

A meccs játékvezetője, Robert Hartmann elmondta, az ő felelőssége a játékosok biztonsága, és akkor döntött a játék megszakítása mellett, amikor már úgy tűnt, bántódása is eshet a pályán lévőknek.

Amikor a rendőrség azt mondta, uralják a helyzetet, úgy döntöttem, folytatódhat a meccs

– mondta Hartmann.

A mérkőzés sokáig egyhangú volt, de a 86. percében megtört a jég: Mitchell Weiser, a Hertha jobbhátvédje bombázott a Rostock kapujába. Nem sokkal a mérkőzés vége előtt Vedad Ibisevic biztosította be a győzelmet, így viharos körülmények között, de 2-0-ra nyert a Hertha, és továbbjutott a Német Kupában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik