Foci

A Vidi tulaja szerint a magyar foci és az új stadionok mentik meg a fiatalokat a drogtól

Garancsi István tíz éve lett a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa, ebből az apropóból a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György készített vele egy kétoldalas interjút a hétfői Nemzeti Sportba. Olyanokat tudunk meg a cikkből, mint hogy

  • Garancsi nem biciklivel érkezett az interjúra,
  • kétszer műtötték a térdét,
  • ha focizott is, csak kispályán, és a kapuba küldték mindig, mert saját bevallása szerint béna volt,
  • a Nemzeti Sportot nyomtatottan olvassa,
  • és sose volt Videoton tévéje, inkább Orion.

A fontos kérdések után aztán a fociról is esett némi szó. Szerettek volna bajnoki címmel ünnepelni a 10 éves évfordulón, de nem sikerült, most azon van a csapat, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe, épp az ellen a Partizan ellen játszanak majd a selejtező playoffjában, ahonnan a vezetőedző, Marko Nikolic érkezett. Garancsival a vezetőedző elhitette, hogy elérhető a főtábla, nagyon bízik benne.

Ami a klubot illeti, úgy érzi, hogy Kovács Zoltán sportigazgató érkezésével beköszöntött az állandóság, ezt hiányolta korábban. A korábbi újpesti támadó az utánpótlást is rendbe tette, most már nemzetközi porondon is esélyes csapatot építenek,

rendszeresebb nemzetközi sikerekre vágynak.

Több rossz emlékű meccset is említett (elveszített bajnoki címek, az NB III-as Budafok elleni kupabúcsú), míg legkedvesebb emléke a Trabzonspor elleni EL-főtáblára jutás, illetve az első, már tulajdonosként megélt mérkőzés az MTK ellen, amit megnyertek. André Alves a kedvenc játékosa az elmúlt tíz évből. Nikolics Nemanjáról annyit mondott, ő menni akart, nem tudtak mit tenni.

A fiatal magyar játékosok nem merik most bevállalni a Vidit, fura, de ez a nyár tanulsága

– mondta a kerettel kapcsolatban. A nigériai Ezekiel Hentyt és a szerb Marko Scepovicot is olcsóbban vették, mint egy magyar játékost, Danko Lazovic pedig ingyen érkezett.

Úgy érzi, jó a kapcsolata a fehérvári szurkolókkal, de elfogadja, hogy egy-egy kudarc után őt is a pokolba kívánják.

Szerinte volt a Vidinek helyzeti előnye, amikor ő, kívülről érkezőként átvette a klubot, de ez mára már eltűnt, a Ferencváros feljött, az MTK-nál és a DVTK-nál is sikeresnek tartja a klubmodellt. Büszke arra, hogy az MLSZ-ben szerepe volt abban, hogy Csányi Sándor elnök lett, akivel szerinte Magyarország visszakerült a futball térképére.

Nemzedékeket sikerült és sikerül megnyerni a futballnak, és hiszem, hogy fiatalok tízezreit menti meg a sport máris a drogtól, az elhízástól, az alkoholtól

– mondta arra a kérdésre felelve, hogy optimistábban látja-e most a magyar futball jövőjét, mint tíz éve. Az infrastrukturális változások (értsd: stadionépítések) és a TAO nem csak a fociban, hanem a többi látványsportágban is új helyzetet teremtett.

Végezetül kiderült, hogy

  • a Market Építő Zrt. (ami a cége) projektjei közül a Duna Arénára a legbüszkébb,
  • szereti a matekot és naponta old meg sakkfeladványokat,
  • nem tartja magát az ország hetedik legbefolyásosabb emberének, szerinte túlértékelik a lehetőségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik