Foci

Az MLSZ kivizsgálta a magyar játékvezető halálának körülményeit

A szövetség mély fájdalmát fejezte ki, majd megállapította, hogy a szintfelmérést elvárható alapossággal és körültekintéssel bonyolították le.

Múlt hét pénteken, Borsodban az országos hőségriadó idején végezték a megye I-II-II osztályú játékvezetők fizikai tesztjét. Komlósi Lajos a felmérés végén, a legnagyobb melegben futott, rosszul lett és elhunyt. 54 éves volt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kivizsgálást ígért az ügyben, hétfőn pedig a honlapjukon közzé is tették ennek eredményét. Mindenek előtt azonban részvétét fejezte ki a szervezet.

Az MLSZ az egész magyar labdarúgó közösség nevében együttérzését és részvétét fejezi ki a sportember családjának, barátainak, kollégáinak és Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi sportszerető polgárának

– írták.

Bekérték a BAZ Megyei Igazgatóság jelentését, ez alapján állapították meg, hogy az ottani Játékvezetői Bizottság (JB) munkatársai

az elvárható alapossággal és körültekintéssel szervezték meg, és bonyolították le a szakmai programot.

A JB még júliusban szervezte le az augusztus eleji időpontot az elméleti és a fizikai tesztre. Utóbbin összesen 117-en vettek részt, rendelkeztek biztosítással, ezt az MLSZ kötötte számukra. Köteles volt minden játékvezető sportorvosi engedélyt bemutatni és leadni, ezt megtette Komlósi Lajos is, akinek az előző szezonban volt egy térdműtétje, ezért a tavasszal nem vezetett mérkőzést.

Ezután jött a felmérés pénteken, több csoportban futottak a játékvezetők, a fél 8-kor kezdők még 22 fokban, az utolsó csoport már 33 fokban.

A szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)

– írja az mlsz.hu.

Amelyik csoportban Komlósi Lajos futott, ott a legkisebb terhelést jelentő 2400 méteres (6×400 méteres) folyamatos, szintidő nélküli futás volt előírva. Komlósi az utolsó fázisban szakította meg futását, ekkor jelezte, hogy térdfájdalma van, az egészségügyi személyzet pedig azonnali ellátásban részesítette. Az állapota azonban rohamosan romlott és a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét.

Az MLSZ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság osztozik elhunyt játékvezetője hozzátartozóinak fájdalmában, Komlósi Lajos családjának erkölcsi és anyagi támogatást nyújt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik