Foci

Egy cseh csapaté a világ legmenőbb kispadja

Létezik-e menőbb dolog a futballban, mint egy sörösdoboz alakú kispad? Ezt mindenki döntse el saját maga értékrendjének megfelelően, de az FC Viktoria Plzen húzott egy váratlant és megépíttette a különleges kispadot.

A prágai lapok hangsúlyozzák, hogy a pilseni futballcsapat és a világhírű helyi sör összefonódása természetes és sok évtizedes múltra tekint vissza. A legendás Pilsner Urquell-sörgyár alig egy ugrásra van a stadiontól, és a múltban a csapat nem egy futballistájának adott munkát. A sörgyárban dolgozott egykoron Stanislav Strunc is, a csapat legendás csatára, akinek a nevét ma az a park viseli, ahol Csehország egyik legkorszerűbb stadionja áll.

A klub közleménye szerint a sörösdoboz formájú, bőrbevonatos üléses kispadok megfelelnek a hatályos előírásoknak és maximális kényelmet nyújtanak a játékosoknak és a szakvezetőknek. Az eredeti ötlet állítólag a klubvezetést és a sörgyárat is meglepte, de mindenkinek megtetszett, így gyorsan megvalósították. A két kispadot egy hónap alatt készítették el, s mindegyikük több mint két tonnát nyom. Egy-egy kispad konstrukciójának bevonására 300 négyzetméter alumíniumlemezre is szükség volt.

A “sörösdobozok” a szombati FC Viktoria Plzen-Dukla Praha első ligás mérkőzésen estek túl az éles bevetésen és pazarul sikerült a debütálásá, hiszen mintegy 10 ezer néző örömére a hazaiak 4-0-ra győztek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik