Foci

Látványos meccsen verte a Barca a Real Madridot

Az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is Miamiban, a Bajnokok Nemzetek Kupája keretében csapott össze a spanyol bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő, Real Madrid és a nagy rivális Barcelona. Utoljára 35 éve fordult elő, hogy a két gigász nem spanyol földön találkozott, így természetesen hatalmas érdeklődés kísérte az amúgy barátságosnak, de legalábbis felkészülésinek gondolt mérkőzést.

A találkozón csak egy komolyabb hiányzó volt: Cristiano Ronaldo.

A csapatok bekezdtek, az első játékrész négy gólt hozott: először Lionel Messi lövésébe ért szerencsétlenül Raphael Varane, majd pár perc múlva Ivan Rakitic duplázta meg a Barcelona előnyét.

A Real Madridot sem kellett félteni. Még az első félidőben először a madridi horvát, Mateo Kovacic szépített, majd még a félidő lefújása előtt Marco Asensio egalizált. 2-2-vel mentek a csapatok pihenni.

A meccsen természetesen érződött, hogy a felkészülés része, a 74. percig mindkét csapat teljes sorcserét bonyolított le. De még a tíz-tíz csere előtt, az 50. percben érkezett Gerard Piqué, és beállította a 3-2-es végeredményt.

 

Az észak-amerikai tornán a Real Madrid az utolsó, nyolcadik; a Barcelona veretlenül az első helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik