Foci

Az Újpest történelmi egyenlítése a Fradi ellen

Zárt kapuk mögött rendezik az augusztus 6-i Újpest-Vasas bajnokit, miután a hazai klubot megbüntette az MLSZ fegyelmi bizottsága. Utoljára hét éve szabott ki hasonló büntetést a szövetség, akkor szintén a lila-fehérek stadionját zárták be az emlékezetes Fradi elleni 6-0-s győzelem után.

Ráadásul a mostani büntetéssel az Újpest történelmi egyenlítést vitt véghez, ez lesz a hetedik zárt kapus meccs a klub történetében, éppen ennyi van a Ferencvárosnak is. Összesen eddig 32 zárt kapus bajnoki volt az NB 1 történetében – írja a Nemzeti Labdarúgó Archívum adataira hivatkozva a Csakfoci.hu.

Az Újpest mostani büntetésének az előzménye, hogy a szurkolói már Pakson is visszatérően megbotránkoztató rigmusokat skandáltak, “cigányoztak”. Akkor még csak felfüggesztett büntetést rótt ki az MLSZ, majd az FTC elleni rangadón a drukkerek “jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt” vittek és vetettek be, valamint további rasszista megnyilvánulásokat tettek, vagyis rendre huhogtak, amikor az ellenfél színes bőrű játékosa labdához ért.

Az MLSZ a stadionbezárás mellett 600 ezer forint pénzbírságot rótt ki az Újpestre. A Ferencváros a szurkolói másokat megbotránkoztató magatartásáért 150 ezer forintot fizethet.

Nem a Vasas elleni meccs lesz zárt kapus

Frissítés: Az MLSZ közölte, hogy nem a Vasas, hanem várhatóan a Diósgyőr elleni bajnoki lesz zárt kapus „tekintettel arra, hogy a határozat csütörtökön kerül kézbesítésre, onnan számolva 15 nap a legkorábbi időpont (augusztus 11.) a jogerőre emelkedésre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik