Foci

A 95. percben lett oda a Honvéd-csoda

Sorban 11 megnyert hazai bajnoki után botlott a Honvéd az NB 1 második fordulójában. A kispestiek a meccs nagy részében emberhátrányban fociztak, ehhez képest még fordítani is tudtak, és csak a 95. percben bukták el a győzelmet.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Eppel (62.), Lanzafame (74.), illetve Vela (42., 95., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Nagy G. (17., 40.), illetve Eperjesi (71.), Lipták (73.)
kiállítva: Nagy G. (40.)
Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Bobál, Laczkó (Villám, 44.) – Nagy G., Gazdag (Kabangu, 61.), Tömösvári (Herjeczki, 64.) – Eppel, Lanzafame
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Makrai, 66.), Nono, Óvári – Szarka, Joannidisz (Ugrai, 58.)

Mindkét csapat 2-0-s sikerrel rajtolt a bajnokságban, így holtversenyben vezették a tabellát a forduló előtt.
A Diósgyőr a szünet előtt büntetőből gól- és emberelőnybe került, ám a Honvéd így is egyenlített, majd fordított: Davide Lanzafame mesés szabadrúgást tekert a 16-os vonaláról a hosszúba. Már úgy tűnt, hogy begyűjtik a három pontot, ám az ötperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Vela második góljával egyenlített a Diósgyőr.

Mínusz kettőről nyert a Mezőkövesd

A játéknap után egyedül a Mezőkövesd maradt százszázalékos, miután kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a vendég Paksot.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 3-2 (0-0)
Mezőkövesd, 2356 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Veselinovic (66.), Baracskai (70.), Strestík (77., 11-esből), illetve Szakály (56.), Lenzsér (60.)
piros lap: Kecskés (68.)
sárga lap: Papp (38.), Keita (67.), illetve Koszta (18.), Lenzsér (43.), Kecskés (59., 68.), Koltai (76.)
Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Csirmaz (Baracskai, 58.), Keita – Koszta, Strestík, Cseri (Vadnai, 84.) – Novák (Veselinovic, 65.)
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp (Hajdú, 85.) – Haraszti (Koltai, 64.), Kecskés, Bertus, Bartha (Hahn, 64.) – Szakály

A rekkenő hőségben gól nélküli első félidőt játszottak a csapatok, ám megérte maradni. A folytatásban a Paks egy gyors kontrából betalált, majd hamar megduplázta az előnyét. A hazaiaknak viszonylag hamar sikerült szépíteniük, ráadásul Kecskés második sárga lapja után emberhátrányba kerültek a paksiak. A lendületben lévő Mezőkövesd kisvártatva büntetőből a vezetést is megszerezte, amire a paksiak csak kapufával tudtak válaszolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik