Foci

Csodára készül a Ferencváros Dániában

Rendkívül nehéz helyzetből várja a csütörtök esti Európa-liga selejtezőt a Ferencváros. Az első mérkőzés álomból rémálommá vált: Botka Endre és Varga Roland gyönyörű góljaival 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek, azonban Julian Koch kiállítása után négy gólt lőtt az FC Midtjylland.

Tovább nehezíti a helyzetet a zöld-fehérek pech-szériája: az egy dolog, hogy Koch azonnali piros lapja egyben eltiltást is jelent, azonban Botka Endre is kipontozta magát sárga lapokkal, így ő sem léphet pályára Dániában. Ha mindez még nem lenne elég, ha hinni lehet minden hírnek sérülés miatt Böde Dániel és Kenneth Otigba után Leandro, Hajnal Tamás, sőt a legutóbbi hírek szerint Varga Roland és Priskin Tamás sem biztos, hogy pályára tud majd lépni.

A listából Böde és Otigba nem újkeletű, a csatár idén még nem lépett pályára, a hátvéd pedig a Jelgava ellen sérült meg. Leandro és Hajnal Tamás a Puskás Akadémia ellen sérült meg – utóbbi az eszméletét is elveszítette. Varga és Priskin nem kizárt, hogy csereként beállhat.

Jelen állás szerint úgy tűnik, elegendő számú belső védő hiányában Gera Zoltánt vezényli a védelem tengelyébe Thomas Doll.

Hangsúlyoztam ma a csapatomnak, hogy merjük játszani holnap a saját játékunkat. Keményen kell küzdenünk, határozottnak kell lennünk a párharcokban; ez többször hiányzott az első meccsen. A támadójátékunkban benne van a gól. Látni akarom a dánok reakcióját, amikor mi szerezzük az első találatot

– nyilatkozott a találkozó előtt a Ferencváros hivatalos honlapjának Thomas Doll.

A túloldalon a dánok értelemszerűen nagyon magabiztosan várják a találkozót, a csapatkapitány Jakob Poulsen szerint kettőig sem jut majd a Fradi.

Ne feledjük, minimum három gólt kellene lőniük, márpedig ez nagyon nehéz lesz. Budapesten voltak gondjaink az első félidőben, ám utána egyértelműen mi voltunk a jobbak. Nem aggódom a visszavágó miatt, akkor sem esnék kétségbe, ha kettő-nullára vezetne az ellenfél – egyébként pedig ilyen nem lesz

A feladat tehát adott, legalább három gólt kell lőnie a zöld-fehéreknek Herningben ahhoz, hogy versenyben legyen a továbbjutásért, miközben egyet sem kap. Ellenkező esetben indulhat a metekozás és az idegenben lőtt gólok dönthetnek – ez esetben minimum négy Fradi-gól érhet csak magyar továbbjutást.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik