Foci

A Videoton készülhet az újabb EL-körre

Észtországban is magabiztosan legyőzte a Nomme Kaljut, így fél lábbal már az Európa Liga harmadik selejtezőkörében van a Videoton focicsapata.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, első mérkőzés:

Nomme Kalju-Videoton 0-3 (0-1)
Tallinn, Kadriorg stadion, v: Capela, Godinho (portugálok)
Nomme Kalju: Teles – Mööl, Tjapkin, Ugge, Sidorenkov – Alidor, Dmitrijev, Subbotin, Valikaev – Kirss (Carlos Geovane 69.), Liliu (Neemelo 60.)
Videoton: Kovácsik – Stopira, Juhász, Vinícius, Szolnoki – Suljic (Maric 82.), Pátkai, Hadzic, Nego – Scsepovics (Geresi 75.), Lazovics (Barczi 78.)
gól: Pátkai (8.), Scsepovics (47. és 74., mindkettő 11-es)
Visszavágó jövő csütörtökön 21 órától, Felcsúton

A magyar ezüstérmes jobban kezdte a meccset, és ez már a nyolcadik percben gólban is megnyilvánult: Pátkai Máté küldött laposan a kapuba egy szöglet után kifejelt labdát.

Túlságosan nagy iramot nem diktáltak a csapatok a szomorkás esőben, ráadásul fél óra után megtörte a lendületet, hogy Capela játékvezetőt hosszasan ápolni kellett, majd le is cserélték, miután összeütközött egy hazai játékossal.

Beállt a tartalék játékvezető, Godinho, aki a második félidő elején mindjárt befújt egy büntetőt Nego buktatásáért. Scsepovics magabiztosan lőtt a bal felsőbe (0-2).

Később a Kalju összeszedte kicsit magát, de nem tudott tartósan fölénybe kerülni. Mi több, Teles kapus összehozott még egy büntetőt, Scsepovics ezt maga harcolta ki, és lőtte be – a labda a felső lécről csapódott a kapuba (0-3).

A hajrában cserékkel múlatta az időt Marko Nikolics edző, akinek az égvilágon semmi félnivalója a felcsúti visszavágó előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik