Foci

Dárdai Pál megfogta Klinsmannt

Jürgen Klinsmann 108-szoros német válogatott csatár. Fellépései alatt 47 gólt szerzett, majd pályafutása után edzői karrierbe kezdett. A német válogatottat, a Bayern Münchent és az amerikai válogatottat gardírozta.

Nem mellesleg van egy 20 éves fia, Jonathan, aki szintén labdarúgó, csak ő nem rúgja a gólokat, hanem inkább megpróbálja elkerülni azokat. Kapus.

Míg a papát nem kell bemutatni a futball világában, addig a fiút senki sem ismerte eddig. Nevezett fiatalember most azzal került a hírsodorba, hogy éppen Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC kínált neki profi szerződést.

Dárdai és a végső döntést hozó Michael Preetz klubigazgató természetesen a szintén magyar stábtag, a kapusedző, Petry Zsolt véleményét is kikérte.

Magabiztos és nyugodt. 194 centi magas, jó testfelépítésű, remek a jó jobb lába, technikailag és fizikailag is magas szintet képvisel

– értékelte Petry Jonathan Klinsmannt, aki az amerikai Berkeley egyetem csapatából érkezett, és mivel Kaliforniában született és amerikai állampolgár, így sokszoros USA korosztályos válogatott.

Állapítsuk meg: amikor a német labdarúgás ikonja egy magyar edzőre bízza fiát, az azért elismerés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik