Élő Foci

Európa-liga: Gólgazdag döntetlennel jutott tovább a Videoton

Gólgazdag mérkőzést hozott a Videoton máltai vendégjátéka. Az első mérkőzésen 2-0-ra győzedelmeskedő magyar csapat 3-3-as döntetlent játszott az FC Balzan együttesével.

Rögtön a harmadik percben, első helyzetéből gólt szerzett a hazai csapat: Uros Ljubomirac lépett el egy jó labdával a jobb szélen, középre lőtt labdájára jól érkezett Bojan Kaljevics.

A válaszra tíz percet kellett várni, ekkor szinte lemásolta a máltai akciót a fehérvári csapat, Loic Nego passzát azonban nem tudta gólra váltani Marko Scsepovics, az érkező Géresi Krisztián viszont az üres kapuba passzolt.

Közvetlenül a félidő közepén esedékes ivószünet előtt Danko Lazovics tanári labdát adott a leshatárról kilépő Scsepovicsnak, a magyar csapat támadója pedig higgadtan a kapuba gurított.

Ezután a mérkőzés nagyon leült, a meleg és az eredmény sem sarkallta arra a feleket, hogy megszakadjanak és fordulás után is csak lassan pörögtek föl az események.

Az 56. percben aztán Ryan Fenech indított Alfred Effiongot, aki el kell ismerni, hogy nagyon szépen ívelte át Kovácsik Ádám fölött a labdát. Ezután kicsit felpörögtek a máltaiak, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

Sőt, nyolc perccel a vége előtt ismét a magyar csapat vezetett: Lazovics sokadik jó beadását Juhász Roland váltotta gólra. Nem örülhetett sokáig a Videoton azonban, Nego szabálytalankodott Effionggal szemben a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Kaljevics értékesítette a 87. percben.

Az eredmény már nem változott, így 3-3-as visszavágót követően a Videoton jutott tovább 5-3-as összesítéssel.


Balzan (Mlt) 3-3 Videoton (Hun) All Goals 04/07… by gameofsports

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló (visszavágó)

FC Balzan – Videoton 3-3 (1-2)
FC Balzan: Janjusevics – Szavics, Oliveira, Serrano, Bezzina – Fenech P., Fenech R. –  Effiong, Cadu, Ljubomirac – Kaljevics
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinicius, Stopira – Pátkai, Géresi, Hadzics, Szuljics – Lazovics, Scsepovics
Gólszerző: Kaljevics 3′, 87′ Effiong 56′ ill., Géresi 14′ Scsepovics 24′ Juhász 82′

Kaljevicset kell ápolni egy kicsit

Lent maradt a gólszerző egy Juhász Rolanddal történt ütközést követően. Az oldalát kellett jegelni egy kicsit, de folytatni fogja.

Elkezdődött a találkozó

A fehérmezes Videoton kezdte a mérkőzést a Hibernians Stadionban – Máltán ez az egyetl aréna, amely alkalmas nemzetközi mérkőzés lebonyolítására.

Három változtatás a Videoton csapatában

Az első mérkőzéshez képest kikerült Fejes András a kezdőből, Vinicius Paolo játszik majd helyette, valamin középpályán Géresi Krisztián és Pátkai Máté kezd Varga József és Bódi Ádám helyett. A hazaiak nem változtattak.

Olvasói sztorik