Foci

Pszicho-trükköt is hozhat a német-spanyol Eb-döntő

Álomdöntőt játszanak ma este 20.45-től az U21-es foci-Eb-n: Németország Spanyolországgal találkozik. Főként a spanyoloknál játszanak ismert nevek, Saúl (Atlético) és Marco Asensio (Real) például Bajnokok Ligája-elődöntőt játszott egymással, míg Dani Ceballos egycsapásra hírnevet szerzett magának az olaszok elleni elődöntőn bemutatott cselsorozataival.

De a keményen védekező, majd labdaszerzés után gyors és precíz támadásokat indító német válogatottat sem kell félteni. Hozzák azt a stílust, amiért a német felnőtt válogatottat is sokan megszerették az elmúlt években, vannak kreatív játékosaik is, elsősorban a földön és levegőben is erős Davie Selkére érdemes figyelni.

Mindkét csapat 90 százalékos pontossággal passzolt a döntőig vezető úton, és mindkettő támadófocit játszik.

A németek pszichológiai trükköt is bevetettek már. Az Anglia elleni elődöntőt büntetőkkel nyerték meg, az angolok kettőt is rontottak. A szétlövés előtt Julian Pollersbeck kapus egy cetlit dugott a lábszárvédőjébe, amiről persze mindenki azt gondolta, fontos információkat rejt. Később kiderült: egyszerű csapatösszeállítás volt rajta. Mindenesetre remek blöff volt, talán ez jelentette végső csapást a büntetőkben amúgy is gyengébb angoloknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik