Foci

Az angolok már 20 évesen sem tudnak tizenegyest lőni

Megvannak a döntő résztvevői az U21-es Európa-bajnokságon: Spanyolország és Németország csap majd össze. A spanyolok Saúl Niguez mesterhármasával jutottak fináléba, míg a németeknek tizenegyesekkel kellett kivívniuk az esélyt a végső győzelemre – mivel Anglia volt az ellenfél, ez sikerült.

Anglia tizenegyesekkel esett ki egy kontinenstornáról – mondhatnánk, csak a szokásos. A mérkőzést egyébként a németek kezdték jobban, az immáron herthás Davie Selke fejelt a kapuba hat méterről, a védők díszőrségében. Hat perccel később jött azonban a válasz, egy levágódó lövés éppen Demarai Gray elé került, a Leicester támadója pedig a kapuba passzolt.

Fordulás után villámrajtott vettek az angolok, Will Hughes bolondította a védőket a jobb szélen, majd váratlanul középre lőtte a labdát, az érkező Tammy Abrahamnek csak bele kellett tennie a lábát a lövésbe. A németeknek a 70. percben sikerült szögletből egyenlíteniük, Felix Platte a rövidre érkezve fejelte védhetetlenül a jobb fölsőbe a labdát. Több gól nem esett, így jöhettek a büntetők, s mivel Angliáról beszélünk, amely válogatott rendszeresen elbukik a büntetőpárbajban, itt is a németek diadalmaskodtak.

A másik párharc is egészen kiélezett volt egy darabig. A gól nélküli döntetlent hozó első félidőt követően, fordulás után nem sokkal Saúl Niguez kapott labdát a tizenhatoson belül, jobbal átvette, ballal a hosszú alsóba lőtte. Az olaszok még nagyobb bajba kerültek, amikor Roberto Gagliardini rossz ütemű becsúszásával második sárga lapot kapott. Furcsa módon pont a kék mezesek lelkesedtek föl ettől és Federico Bernardeschi jobb lábas lövése utat talált a spanyol kapuba a 62. percben.

Az öröm nem tartott sokáig, Niguez szinte rögtön válaszolt: húsz méterről bombázott védhetetlenül a kapu bal felső sarkába. A kegyelemdöfés a 74. percben érkezett, Asensio a bal szélen húzott el, a tizenegyes pontjának környékére lőtte be a labdát és az Atlético Madrid támadója kapásból a jobb alsóba vágta a labdát.

A döntőt péntek este 20:45-kor játsszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik