Foci

Konföderációs Kupa: elmaradt a meglepetés, Németország és Chile jutott tovább

Már csak az utolsó forduló hiányzott a B csoport küzdelmeiből a Konföderációs Kupán. A vasárnap délután kezdődő találkozókon a kvartettet vezető németek könnyen legyőzték Kamerunt, az ausztrálok viszont nagyot küzdöttek Chilével, ám ez is kevésnek bizonyult.

A németek gól nélküli első félidő után a második játékrész harmadik percében szerezte meg a vezetést, amikor ügyes passzolgatás után senki sem támadta Kerem Demirbayt, aki jó tizenhat méterről kilőtte a bal fölső sarkot.

A 64. percben még nagyobb lett az afrikaiak gondja: Ernest Maboukát kiállította a játékvezető, miután nagyon csúnyán beletalpalt Emre Can combhajlítójába.

Két perccel a piros lap után jött is az újabb német gól: Joshua Kimmich tökéletes labdát adott, Timo Werner pedig kicsit fura megoldást választott, egészen mélyre kellett vetődnie, hogy a csukafejese kaput találjon – de bejött.

Ezután mindent megtettek a kameruniak, hogy legalább szépítsenek, ez sikerült is a 79. percben: Moumi Ngamaleu húzott el a jobb szélen, a rövid oldalra érkező beadására pedig Vincent Aboubakar érkezett jól. Pár perccel később állította be Werner a végeredményt.

Ezalatt Ausztrália úgy kezdte a Chile elleni mérkőzést, hogyha két góllal meg tudja verni a dél-amerikai csapatot, továbbjuthat a legjobb négy közé. Ez ugyan nem sikerült, de egy szerencsés passzból pompás góllal vezettek James Triosi révén a 42. percben.

A második játékrészben Alexis Sánchez és Eduardo Vargas vezérletével átvette az irányítást a chilei csapat és a 67. percben lényegében összetörte az ausztrál álmokat Martin Rodriguez lesipuskás góljával.

Az elődöntőben Chile Portugáliával, Németország pedig Mexikóval mérkőzik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik