Foci

A kínai U20-as válogatott könnyen Németország regionális bajnokságában köthet ki

Mindössze 19 csapat nevezett Németországban a negyedosztály dél-nyugati csoportjába, így a Német Labdarúgó-szövetségnek (DFB) szüksége volt egy huszadik csapatra. A megoldás megdöbbentő: meghívták a kínai U20-as válogatottat, hogy legyenek ők a hiányzó csapat.

Kína szeretne futball nagyhatalommá válni 2050-re és világbajnoki címekért küzdeni, ehhez pedig minden eszközt bevetne. Innen jött a szövetség ötlete, amelyre Felix Wiedmann, a bajnokság igazgatója szerint mind a 19 csapat rábólintott. Na, nem szívjóságból, 15.000 eurót kap minden csapat a kínaiak elleni két mérkőzésért cserébe.

Pozitívan látják a javaslatot a klubok, megnézzük, hogy működik-e az ötletünk a gyakorlatban. Hamarosan találkozunk a csapatok edzőivel is, úgyhogy hamar döntésre fogunk jutni – már csak azért is, mert el kell készítenünk a sorsolást is

– mondta a német szövetség alelnöke, Ronny Zimmermann.

A DFB még 2016 novemberében kötött ötéves megállapodást a kínai szövetséggel, amely segít a kínaiaknak, hogy fejlesszék a labdarúgásukat, míg a németek nagyobb teret nyernek maguknak az ázsiai piacon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik