Foci

A Fradi új igazolásának volt egy csúnya autóbalesete

Bőle Lukács ismeretlen kaposvári labdarúgóként merőben más karrierívet futott be, mint amiről álmodoznak a magyar ifjak. A Marcaliban született középpályás ugyan már 2009-ben, 19 évesen bemutatkozott az NB1-ben, de öt év alatt csupán 52 meccsen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett.

Amikor 2014-ben a csapat kiesett az NB1-ből, fogta magát és az általánostól merőben eltérő módon nem az NB1-ben, netán az NB2-ben keresett magának újabb kihívást, hanem Romániában. A  CSM Iași csapatába igazolt.

A ballábas labdarúgó remek példa arra, hogy a külföldi futballszakemberek valami mást érthetnek tehetség alatt, mint a magyarok, vagy mást, többet tudnak kihozni az arra hivatottból, mert láss csodát, Bőle Lukács megtáltosodott.

Három év alatt lenyomott 83 román bajnokit, ezeken 14 gól lőtt. Annyira elismert labdarúgója lett a magyarnál erősebb román bajnokságnak, hogy még a román válogatottba is behívták volna, de ezt ő jó magyra emberként visszautasította.

2014-ben még 100 ezer eurót ért, jelenleg 800 ezer euróra taksálja az értékét a transfermarkt.com.

Lejárt szerződésű labdarúgóként a napokban a Ferencvárosba igazoló labdarúgó a Fradi TV-nek adott interjújában rántotta a leplet a pályafutása nehézségeiről.

Bőle Lukács a Fradiba szerződött
A középpályás már a nyár negyedik igazolása a zöld-fehéreknél.

Azon túl, hogy kiderült, számos külföldi csapat megkereste, de egyikük ajánlata sem volt olyan kecsegtető, mint a bajnoki címért versengő és az Európa Ligában is érdekelt Ferencvárosé, elárulta azt is, nem sokon múlt, hogy 17 éves korában kettétörjön a pályafutása.

2007 nyarán volt egy autóbalesetem. A Balatonnál voltunk, és beleborultunk fejjel lefelé az árokba. Eltörött az ötös nyakcsigolyám, megműtöttek, behelyeztek a csípőmből egy csontot, platinával csavarokkal rögzítették. Egy egyéves kihagyás várt rám és a felépülés eleje nagyon nehéz volt. Újra kellett tanulnom járni, és tényleg nem sokon múlott, a csont hozzáérjen a gerincvelőhöz, mert akkor vége lett volna a pályafutásomnak, meg annak, hogy két lábon élvezzem az életet

– idézte fel a tíz évvel ezelőtti eseményeket Bőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik