Kleinheisler távolodik az élfutballtól

Rendkívül szélsőséges Kleinheisler László futballkarrierje. Azt állítják róla, taktikailag éretlen, nem képes rendszerben futballozni, ezért kelet felé terelik.
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül szélsőséges Kleinheisler László futballkarrierje. Emlékezetes módon Bernd Storck szövetségi kapitány az U21-es válogatottban ismerte meg a középpályást. A fiatalok felnőtt kerettel közös foglalkozásain figyelt fel rá Andy Möller másodedző is.

Mindez elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy az akkor éppen a Videoton kettőbe, ott is a lelátóra száműzött, tétmeccset elég régen nem játszó labdarúgót 2015. őszén a Norvégia elleni pótselejtezőn a kezdőbe vezényelje a szövetségi kapitány. Aztán november 12-én, Oslóban bekövetkezett az, amire senki sem számított.

A bombagól, a magyar Eb-részvétel, de leginkább a német edzők bizalma elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Csobánkai szegénysorból induló srác két hónappal később álomszerződéshez jusson a Bundesliga középcsapatánál, a Werder Bremennél.

Purhabból ágyúgolyó
Használt bakancstól ketten lettek rosszul Csobánkán, egy ballábas helyi futballcipőtől pedig megmámorosodott fél Magyarország. Arra szánjuk ezt a riportot, hogy megmagyarázzuk a fönti mondatot. Nagytotál.

Brémában fél év ismerkedés után előbb darmstadti, majd ferencvárosi kölcsönadás lett a kalandból. Ami igencsak elgondolkodtató, Kleinheisler idei tavaszi produkciója után még Thomas Doll is úgy gondolhatja, hogy taktikai tudása nemhogy a Bundesligához, de az NB1-hez sem  elegendő: nem marasztalta, nem kezdeményeztek tárgyalásokat az újbóli kölcsönadásról, visszaküldte németországi klubjához.

Mivel egészen biztos, hogy most sem fér be a Werderbe, így a válogatottban 13 meccsén egyetlen, de rendkívül fontos gólt jegyző labdarúgóra újabb kölcsönszerződés vár.

A német sajtóhírek kezdetben Lengyelországról szóltak, de most a Bild információi szerint még keletebbre, Kazahsztánba költözhet a középpályás.

Állítólag az érdeklődés nagyon élénk. Kleinheislerért következő csapata százezer eurót fizethet, plusz vételi opcióval 500 ezer euróért később végleg megvásárolhatják majd a játékost. A kazah labdarúgásról azt érdemes tudni, hogy rengeteg pénz van benne, de a színvonala egy-két kirakatcsapatot – Astana (BL), Kairat Almaty (EL) – leszámítva nem éri el az NB1 szintjét.

Az Astanáé viszont igen. Éppen ezért érdekes a weser-kurier.de mai híre, miszerint a BL-selejtezőben is érdekelt kazah bajnoknál a nap folyamán orvosi vizsgálaton vesz részt Kleinheisler László.