Foci

Messiék nyerték a brazilok elleni szuperrangadót

Melbourne-ben játszott egymással felkészülési mérkőzést a brazil és az argentin labdarúgó-válogatott, úgyhogy nekünk, Magyarországon ez egy ebédidőben rendezett összecsapás volt az időeltolódás miatt. Ugyan Neymar például pihenőt kapott Tite szövetségi kapitánytól, de az ő távollétében is rengeteg klasszis volt a pályán: a braziloknál például Gabriel Jesus, Willian vagy épp Philippe Coutinho, míg az argentinoknál Lionel Messi, Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín és Angel Di María is kezdett. Ezen az összecsapáson debütált Jorge Sampaoli Argentína kispadján.

Nagyon hamar, már a 6. percben megszerezhette volna a vezetést Argentína, Di María azonban a kapufát találta el Dybala tökéletes kiugratása után. A 39. percben ismét Di Maríának volt egy ígéretes lövése, egy kifejelt labdát lőtt vissza kapásból, Weverton nagy nehezen védett.

A félidő hajrájában, a 45. percben született meg az argentinok vezető találata, egy szöglet után Di María ívelt középre, Otamendi fejelt, a kapufáról kipattant a labda, de pont Mercado elé, aki a kapu torkából lőtt az üres hálóba.

Mercado gólja:

Kicsit lassan rázódtak bele a csapatok a második félidőbe, majd a 62. percben egészen hihetetlen jelenetek voltak. Gabriel Jesus már a kapuson is túljutott, de pár lépésről a kapufát találta csak el, Willian érkezett a második hullámban, de az ő bombája is a kapufán csattant.

A brazilok hajtottak az egyenlítésért a meccs hajrájában, ám több gól már nem volt a meccsen, az argentinok meg tudták őrizni a minimális előnyt.  Argentína 2012 óta először tudta legyőzni riválisát, akkor Lionel Messi triplájával 4-3-ra nyertek egy felkészülési mérkőzésen.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Brazília – Argentína 0-1 (0-1)

Gólszerző: Mercado (45.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik