Foci

Szaúd-Arábia válogatottja sokakat megsértett a vb-selejtezőn

A labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezőzónájának harmadik körében Ausztrália 3–2-re legyőzte Szaúd-Arábiát. A mérkőzést megelőzően egyperces gyászszünetet tartottak a június 3-i londoni terrortámadásban elhunytak emlékére. Ausztrália válogatottja a jól ismert módon összekapaszkodott a kezdőkörben, ám a szaúd-arábiai játékosok nem álltak össze az egyperces néma csendre.

Volt, aki hátul összekulcsolt kézzel állt meg a pálya egy szegletében, mások csípőre tett kézzel álldogáltak, akadt, aki a cipőjével babrált. Fontos megjegyezni, hogy a muszlim hitvallás szerint mindenki a saját módján fejezi ki együttérzését, így ez a fajta összekapaszkodás jóformán tilos. Természetesen több sem kellett az európai médiumoknak, híre ment az esetnek, tiszteletlenségről írnak mindenütt és felháborítónak tartják a játékosok viselkedését.

Győzelmével egyébként Ausztrália beérte Szaúd-Arábiát és Japánt az ázsiai vb-selejtezők B csoportjában, azonban a japánok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A csoport első két helyezettje kijut a világbajnokságra, míg a harmadik helyezettek rájátszásban vívhatják ki a részvételüket a tornán.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

2018-as Világbajnokság – ázsiai selejetezők, B csoport

1. Japán 16 pont
2. Szaúd-Arábia 16 pont
3. Ausztrália 16 pont
4. Egyesült Arab Emirátusok 9 pont
5. Irak 4 pont
6. Thaiföld 1 pont

Szaúd-Arábia és Ausztrália egy mérkőzéssel többet játszott a többieknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik