Foci

Elek kidőlt, Szalai játéka is kérdéses

Bernd Storck szövetségi kapitány vasárnap, a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Elek Ákosra pénteken, az Andorra otthonában sorra kerülő világbajnoki selejtezőn sem számíthat, míg Szalai térdsérülése valószínűleg rendbe jön a tétmérkőzésre.

A német szakember az oroszok elleni összecsapásról szólva megjegyezte, egy rendkívül erős és szervezett rivális ellen lépnek pályára, az orosz csapat egyik legnagyobb erőssége, hogy gyorsan megy át védekezésből támadásba, köszönhetően a hátsó ötösének – ez az andorrai felállásra is jellemző.

Storck ismét kifejtette, hogy több fiatal játékos is lehetőséget kap majd a Groupama Arénában, s bízik benne, hogy a közönség támogatásával sikerül jó játékot bemutatniuk, s pozitív élményekkel nekivágni a világbajnoki selejtezőnek.

A játékosok közül Gulácsi Péter elmondta, az oroszoknál egészen biztosan motiváltak lesznek a futballisták, hiszen többen ezen a meccsen harcolhatják ki a helyüket a június 17-én kezdődő Konföderációs Kupán szereplő csapatban, vagy akár a jövő évi világbajnokságra készülő keretben is megszilárdíthatják pozíciójukat.

A pénteki vb-selejtezőn nehézséget jelent majd, hogy 1000 méter fölötti magasságon, műfüvön lépünk pályára, az ilyen körülményekhez nem vagyunk hozzászokva, ezért is utazunk ki hamarabb Andorrába.

– mondta a sajtótájékoztatón a Lipcse és a magyar válogatott kapusa.

Hangya Szilveszter elmondta, hogy egy kisebb sérüléssel bajlódott az elmúlt napokban, de vasárnap már ő is beszállt az edzésbe, s bízik benne, hogy a folytatásban teljes értékű munkát tud végezni.

Nagyon profi módon zajlik a felkészülés, mindenki motivált, próbálja a maximumot kiadni magából, hogy bekerülhessen a csapatba. Én néhány fiatallal ellentétben a debütáláson már túl vagyok, és bízom benne, hogy hétfőn második válogatott mérkőzésemen is pályára léphetek

– tette hozzá a Vasas egyszeres válogatott hátvédje.

A magyar válogatott hétfőn 20.30 órától a Groupama Arénában fogadja az oroszokat, majd pénteken Andorrában játszik világbajnoki selejtezőt.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Lang Ádám, Vinícius Paulo, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Nagy Dominik – Stieber Zoltán, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Eppel Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik