Foci

Zidane: Nem a Real Madrid a BL-döntő esélyese

De a Juventus sem. A francia szakember szerint teljesen nyílt lesz a küzdelem, bárki nyerhet. Massimiliano Allegri úgy véli, csapata 2015-ben még nem állt készen a végső győzelemre. Most már igen. Edzői nyilatkozatok.

Szombaton este Cardiffban rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét, a címvédő Real Madrid ellenfele a Juventus lesz. A nagy meccs előtt pénteken tartottak sajtótájékoztatót a vezetőedzők, Zinedine Zidane, a madridiak vezetőedzője pedig ezúttal is azt mondta, amit már korábban:

elsősorban az a cél, hogy csapata a saját játékát játssza.

Voltam játékos, tudom, hogy bármikor veszíthetsz. Én is sokszor veszítettem. De fontos, hogy egy ilyen nagy mérkőzés előtt mennyire vagy felkészült, és mi azok vagyunk. A Realon mindig nagy a nyomás, mert mindenki azt mondja, mi vagyunk az esélyesek. De ennek vége. Ez egy döntő, Sem mi, sem a Juventus nem favorit. Fifty-fitfty. Ismerem a Juvét, játszottam ott, éltem Olaszországban, mindenki a catenaccióról beszél, de a Juve már nem ezt játssza. Igenis tudnak támadni, ha akarnak. Nyílt meccsre számítok.

Külön is szót ejtett Cristiano Ronaldóról, aki eddig 10 gólt szerzett a sorozatban. Csak Lionel Messi jutott többig, ő 11-nél állt meg.

Cristiano erénye, hogy törődő típus: törődik a többiekkel. Nagyon profi, mindig többet akar. Edzéseken is mindig mindent meg akar nyerni. Ez a győzelmi vágy pedig sokat ad a csapatnak is. Van benne valami: született vezető, főleg a pályán.

Fotó: Europress/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője szerint csapatának nyugodtnak és higgadtnak kell maradnia. Bármi is történt eddig a szezonban, az a mostani BL-döntőre való felkészülés volt.

Nyernünk kell. Csak egy meccs dönt, persze ki kell analizálni, mikor érdemes védekeznünk és támadni, ha erre ráérzünk, nyerhetünk. De a legfontosabb, hogy elhiggyük: képesek vagyunk győzni. 2015-ben is megérdemelten voltunk a döntőben, viszont akkor nem álltunk készen a győzelemre. Most azonban már minden más, azóta sokat fejlődtünk csapatként.

A Juventus – Real Madrid Bajnokok Ligája-döntő 20.45-kor kezdődik a cardiffi Millenium Stadionban. A játékvezető a német Felix Brych lesz.

A Juve a harmadik BL-győzelmére hajt, a Realnak ez már a 12. lehet. Sőt, a madridiak lehetnek az elsők, akik megvédik a címüket a Bajnokok Ligája-érában.

A várható kezdőcsapatok az uefa.com szerint

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanić – Dani Alves, Dybala, Mandžukić – Higuaín.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos, Isco – Benzema, Ronaldo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik