Foci

A jövő Bundesliga-csatárát igazolták le Dárdai Pálék

Megvan Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek a második nyári igazolása (az első az ausztrál válogatott Mathhew Leckie volt), ráadásul egy riválistól sikerült megszerezni. A 22 éves Davie Selke ugyanis a Red Bull Leipzigtől érkezik. Nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyi időre, és hogy mennyiért, de Kicker szerint

8 millió eurót, különböző bónuszokkal pedig összesen 10 milliót fizethet ki érte a berlini klub.

Selke játszott a Hoffenheim és a Werder akadémiáján, Brémában lett Bundesliga-játékos. A 2013-14-es idényben még csak három bajnokin játszott, a következő szezonban azonban 30 Bundesliga-mérkőzésen, szerzett 9 gólt, le is csapott rá az élvonalba igyekvő Lipcse.

A másodosztályban 10 góllal segített be a feljutásba, azonban a lipcseieknél most nem játszott túl sokat, 21 bajnokiból csak kétszer volt kezdő az első osztályban. Négy gólt szerzett, május elején épp a Hertha ellen duplázott.

Ezen a meccsen Dárdaiék a saját bőrükön is megtapasztalhatták, mit tud Selke (övé a mérkőzés utolsó két gólja):

Számomra a Hertha a Bundesliga egyik legjobb csapata, örülök, hogy létrejött az üzlet. A következő években minden erőmmel azon leszek, hogy a Hertha megszilárdítsa a helyét a Bundesliga élmezőnyében

mondta a 192 centiméter magas csatár.

Davie Selke 11-szeres U21-es válogatott (7 gólja van), és tagja volt az olimpiai válogatottnak is, öt mérkőzésen két gólt szerzett. Németország végül ezüstérmes lett, tizenegyesekkel veszítették el a döntőt. Selke kezdőként 76 percet játszott a fináléban.

Fotó: Europress/dpa/Sören Stache

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik