Foci

Deutsch: Az MTK szakmailag fáradt és belterjes lett

Szombat este csupán 1-1-es döntetlent ért el a Paks ellen, így kiesett az élvonalból az MTK labdarúgó csapata. Miután nem sikerült megőrizni az NB I-es tagságot, nem is hosszabbították meg a decemberben kinevezett Tamási Zsolt vezetőedző szerződését sem, így mindenképpen nagy változások előtt áll a fővárosi klub. Szerdán részletes interjút közölt az MTK a klub elnökével, Deutsch Tamással, aki drasztikus változásokat ígért.

Új edzővel harcolhatja ki a feljutást az MTK
A kiesés után nem hosszabbították meg Tamási Zsolt kontraktusát.

Az, hogy kiestünk az első osztályból, nem egyszerűen fájdalmas csalódás és óriási kudarc, hanem szégyen.

– kezdte értékelőjét az elnök, aki saját bevallása szerint MTK szurkoló, így ő is átérzi a rajongók fájdalmát.

Deutsch Tamás az interjúban elmondta, hogy a gyenge szereplés legfőbb oka az volt, hogy nem mertek bátran változtatni személyi kérdésekben.

Három és fél éve lettek új tulajdonosai a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak. Az új tulajdonosok és az új menedzsment békés átmenetet hirdetett: megtartottak mindent és mindenkit a múltból, és így próbáltak lépésről lépésre változtatni, építkezni. Alapvető hiba volt! Azoknak lett igazuk, akik azonnali és radikális változtatásokat javasoltak, sürgettek! Az MTK ugyanis szakmailag fáradt és belterjes lett.

A klub elnöke azonban tudja, mit akar látni a közeljövőben.

Azonnali és drasztikus változásokra van szükség! A célt nagyon egyszerű meghatározni: komoly teljesítményt nyújtva, azonnal vissza kell kerülni a legmagasabb osztályba. Új edző kell. Ahogy azt már bejelentették, Tamási Zsolttal nem hosszabbítottak szerződést. Olyan vezetőedzőre van szükségünk, aki radikálisan tudja képviselni azt a változást, melynek igénye már több szezon óta kopogtat, de mostanra ránk is törte az ajtót. Teljesen megújult játékoskeret kell! Abba kell hagyni a focisták babusgatását!

Amikor legutóbb kiesett az MTK az élvonalból Garami József maradt az edző és azonnal visszajuttatta együttesét az első osztályba. Az új vezetőedző kilétére még nem derült fény, jövő héten jelentheti be a klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik