Foci

Már nem Thomas Tuchel a Borussia Dortmund vezetőedzője

Pár nappal a Német Kupa-győzelem után kirúgta őt a klub.

Egy ideje már pletykálták, hogy Thomas Tuchel a szezon végén távozik a Borussia Dortmund csapatának éléről, kedden pedig hivatalossá vált mindez.

Hálás vagyok ezért szenzációs, eseménydús és szórakoztató két évért. Sajnálom, hogy nem folytatódik. Köszönöm a szurkolóknak, a keretnek, a stábnak és mindenkinek, aki szurkolt nekünk. Minden jót a BVB-nek

– írta a Twitteren Tuchel.

A Bild azt írja, kedden volt egyeztetés a vezetőség és Tuchel között, de nagyjából 20 perc alatt megegyeztek abban, hogy itt a vége, kirúgták. A lap azt írja, hogy 2,9 millió eurós végkielégítést kap.

A 43 éves Tuchel 2015-ben, Jürgen Klopp távozása után érkezett a Dortmundhoz, az előző szezonban a második lett a csapattala  Bundesligában, idén pedig a harmadik. A múlt hétvégén a Frankfurtot legyőzve megnyerték a Német Kupát.

Tuchelt egyébként egy ideje már hírbe hozták az Arsenallal, ahol szintén kedden lesz vezetőségi ülés és döntenek Arséne Wenger sorsáról. Ugyanakkor hétfőn több lap is azt írta, hogy a francia szakember két évvel hosszabbítani fog. A Dortmund kispadjára pedig a Videoton korábbi trénere, Paulo Sousa is esélyes a hírek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik