Foci

Megválna magyarjaitól a Palermo

Rettenetes idényen van túl a Palermo csapata, amely utolsó előtti helyen esett ki az olasz élvonalból. 38 bajnoki mérkőzésen csupán 33 gólt sikerült szereznie a szicíliai együttesnek, ezalatt ráadásul 77-et kapott, így joggal merül föl a kérdés, kik azok a játékosok, akikben nem tud, vagy nem akar már megbízni a klub. Minket ebből nyilvánvalóan a két magyar támadó sorsa, Sallai Roland és Balogh Norbert érdekel leginkább.

Balogh és Sallai csapata kiesett a Serie A-ból
Sallai ott volt a szicíliaiak kezdőjében, Balogh nem játszott.

A Palermo ügyeiben rendszerint jól értesült ilovepalermocalcio.com terjedelmes beszámolót közölt a lehetséges távozóktól, amelyben kitért a magyar játékosokra is. Az oldal szerkesztői tudni vélik, hogy Sallaival nincsenek megelégedve Szicíliában, sem az edző, sem a tulajdonos nem akarja megtartani a játékost, így kölcsönszerződése lejártával visszatér a Puskás Akadémia csapatába – vagyis nem él opciós jogával az egyesület, hogy végleg megvásárolja a támadó játékjogát.

Balogh Norbert esete egy fokkal bonyolultabb, mivel őt szerződés köti 2020-ig a Palermóhoz, így egyfelől költséges lenne szerződést bontani, másfelől kérdéses, hogy akad-e olyan kérő a magyar centerért, aki kivásárolná kontraktusából. A weboldal szerint Balogh elbírálásakor sokat nyom a latban, hogy sérülések is hátráltatták a szezonban, s mivel ez már nem az első ilyen idénye, most már ez sem “enyhítő körülmény”, sőt inkább ellene szól.

Sallai 21 bajnokin jutott szóhoz, ezeken egy gólt ért el, míg Balogh 16 mérkőzésen szerepelt a Serie A-ban, ezeken egy gólpasszt osztott ki – érthető, ha nincsenek elájulva az olaszok.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik