Foci

Pontlevonással fenyegeti a Fradit az MLSZ

Tovább dagad a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencvárosi TC közötti parkolási botrány, amely most új szintre emelkedett.

Korábban 300, majd 400 ezer forintra büntette a klubot a szövetség, ugyanis a Groupama Arénába érkező játékvezetők nem korábbi helyükön – az aréna közvetlen közelében-, hanem a stadiontól távolabb, attól 200 méterre parkolhattak le.

Az MLSZ pénteki fegyelmi határozatában már bekeményített, akár pontlevonással is sújthatja a csapatot, amennyiben a helyzet nem változik.

Az FVB indokolásában rögzítette, hogy az FTC Labdarúgó Zrt.-nek a hivatalos személyek parkolásával kapcsolatos gyakorlata az MLSZ szabályzataival ellentétes, továbbá, hogy a Fegyelmi Bizottság elsőfokon helyesen járt el, a bizonyítékokból megfelelő következtetéseket vont le. Az FVB határozatában külön kiemelte, hogy a sportszervezet stadionjában a parkolóhelyek jelentős száma, és a korábbi, szabályszerű gyakorlat alapján a sportszervezetnek objektív lehetősége van a megfelelő számú parkolóhely biztosítására. Az FVB az elkövetett fegyelmi vétség minősítése és a kiszabható büntetések kapcsán megjegyzi, hogy a hatályos Fegyelmi Szabályzat 25.§-a alapján minősülő jelen fegyelmi vétség elkövetése esetén a pénzbüntetésen felül további, súlyos fegyelmi büntetés (pl.: pontlevonás) kiszabását írja elő a Fegyelmi Szabályzat

– olvasható az mlsz.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik