Foci

Bejelentette visszavonulását az elnyűhetetlen holland támadó

Három napja még a Feyenoord bajnoki címét ünnepelte Dirk Kuyt, a fieszta helyét azonban a nosztalgia vette át mára, ugyanis a támadó abbahagyja a profi futballt – írja a holland klub hivatalos honlapja.

Utrechtben kezdte pályafutását a 36 esztendős játékos, majd 2003-ban szerződött a Feyenoordba, ahol hihetetlen gólgyártásba kezdett: 101 találkozón 71 találatig jutott. Teljesítményére felfigyeltek az európai topklubok, 2006-ban a Liverpool tudta megszerezni aláírását. Igazi klubikonná vált a Mersey partján Kuyt, több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Vörösöknél.


A csatár Anglia után három évig Törökországban légióskodott tovább a Fenerbahce játékosaként, ezek után tért vissza a Feyenoordhoz, ahol ismét kivirágzott: 62 mérkőzésen 31 gólt szerzett.

Marco van Basten irányítása alatt debütált a holland válogatottban 2004 szeptemberében egy Liechtenstein ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen, első gólját pedig egy hónappal később szerezte a 2-2-es döntetlenre végződő világbajnoki selejetezőn Macedónia ellen. Összesen 104-szer húzhatta magára a válogatott mezét Dirk Kuyt és 24-szer volt eredményes az Oranjében.

Karrierje során egy-egy holland és török bajnoki címet, egy angol Ligakupát, két Holland és egy Török Kupát, valamint egy török Szuperkupát nyert Dirk Kuyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik